Julien Tassin Trio

Begeleid door een solide ritmesectie, mengt Julien Tassin eigen composities en improvisaties tot energieke en expressieve muziek. Dol op sterke melodieën, ontwikkelde hij een origineel muzikaal universum waarbij hij invloeden uit de blues, rock en free jazz ontleent.

Zijn gitaar kan lyrisch en luchtig, maar ook wild klinken. Met dit explosieve trio probeert Julien Tassin volledig zijn muzikale persoonlijkheid uit te drukken.

Julien Tassin Trio tijdens Jazzathome 2019 in Het Anker
collage Julien Tassin Trio

Julien Tassin

Julien is een nieuwsgierige en gepassioneerde muzikant en houdt van een  mix van genres, het openen van nieuwe horizonten en het uitproberen van verschillende stijlen.

Hij is afkomstig uit Charleroi en  Julien ontdekte muziek in een familie van muziekliefhebbers. Als onvoorwaardelijke fans van The Beatles boden  zijn ooms hem zijn eerste gitaar  aan toen hij acht jaar oud was, waardoor hij een paar jaar later de blues ontdekte. Terwijl hij met groepen in de regio optrad, bracht hij zijn dagen door in de plaatselijke mediabibliotheek waar hij jazz ontdekte.

Zijn liefde voor de muziek van John Coltrane, Thelonious Monk, Miles Davis, Charles Mingus en vele anderen leidde hem geleidelijk af van het klassieke. Het ritme, de harmonische rijkdom en de vrijheid van jazz intrigeerden en fascineerden hem.

Razend voor ontdekkingen, ging hij naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij gitaar studeerde onder Paolo Radoni.

Hij was een eclectische gitarist, en hij werd voor het eerst opgemerkt met The Crazy Moondog Band samen met bassist Daniel Romeo en muzikanten als Eric Legnini, Christophe, Panzani en Rosario Giuliani.

Sinds 2015 toert hij met twee ervaren handlangers, veteranen van allerlei muzikale hybriden: contrabassist Nicolas Thys (vandaag vervangen door de Mechelse Lennart Heyndels) en drummer Dré Pallemaerts. In september 2018 brachten ze hun eerste album samen 'Sweet Tension' uit voor Igloo Records. Julien is mede-oprichter met zijn neef van de rockband Run SOFA en is ook een solo-artiest. In het najaar van 2019 brengt hij zijn solo-project in première in BOZAR in Brussel.

Al deze ervaringen stellen hem in staat om een ​​unieke stijl van compositie en spel te definiëren die evenveel leent uit de blues als uit jazz en rock.

elektrische gitaar
Julien Tassin speelt gitaar tijdens Jazzathome 2019 in Het Anker
Julien Tassin speelt gitaar

Lennart Heyndels

Geboortejaar
1990

Lennart Heyndels is een Belgisch contrabassist en komt uit Mechelen.

Hij brengt de tijd door met een grote variëteit aan muzikanten. Zijn muziek karakteriseert zich door het gebruik van simpele duidelijke ideeën binnen complexe muzikale structuren die vaak ruimte laten voor improvisatie. Lennart studeerde aan het Koninklijk conservatorium Den Haag, het Conservatorium van Amsterdam en CNSMDP in Parijs. Al op jonge leeftijd sleepte hij verscheidene prijzen in de wacht zoals heater Aan Zee Jong Muziek 2014 (met How Town), Dutch Jazz Competition 2014 (mey Loran Witteveen Quintet), European Young Artist’s Jazz Award Burghausen 2013 (met Matiss Cudars Quartet) en Prinses Christina Jazz Concours 2010 (met Alex Koo/Lennart Heyndels trio and Matiss Cudars Trio).

bas
Lennart Heyndels speelt bas tijdens Jazzathome 2019 in Het Anker
Lennart Heyndels profielfoto

Dré Pallemaerts

Geboortejaar
1964

Dré Pallemaerts geeft les aan het "CNSM" in Parijs en aan het "Lemmensinstituut" in Leuven. Hij is een erg begaafde sound-engineer, creëert electronische muziek en componeert. Dré is al meer dan 30 jaar actief in de internationale jazz scène en speelde met heel wat artiesten zoals Toots Thielemans, Joe Lovano, John Scofield, Bob Brookmeyer, Philip Catherine, Kenny Wheeler, Norma Wintston, Tom Harrell, Art Farmer, James Williams, Ernestine Anderson...

Hij is lid van het Belmondo-Yusef Lateef sextet, Belmondo quintet, Bert Joris quartet, Baptiste Trotignon-David El Malek quartet, Andy Scherrer sextet, Erwin Vann's "let's call Ed", Robin Verheyen quartet, Bill Carrothers trio... Ook nu weer omringt hij zich thuis met groten uit de Belgische jazzscène.

Hij oogst momenteel veel internationale populariteit als drummer bij de Waalse zangeres Melanie De Biasio.

Onlangs bracht hij een nieuwe cd uit “Coutances” met zijn quartet.

drums
Dré Pallemaerts aan de drums
Dré Pallemaerts speelt drums tijdens Jazzathome 2019 in Het Anker