26

Den Breckpot

Korenmarkt 23, Mechelen

Dit gebouw kent zijn oorsprong in de 14de eeuw, werd in de 16de eeuw bewoond door een handelaarsfamilie en kreeg de naam 'Den Drake'. Vanaf 1943 bewoonde de familie Breckpot het gebouw. Sinds 2007 is de familie Gybels de nieuwe eigenaar van dit historisch pand.

Het gebouw werd volledig gerenoveerd met behoud van de authenticiteit. Zo huisvest het pand nu een authentieke wijnkelder, waar je heerlijke wijnen en Mechelse bieren kan degusteren onder vakkundige begeleiding van een ervaren sommelier.

We verwelkomen U op de eerste verdieping in ' Jonge Kruisboog', de grootste zaal; zij wordt gekenmerkt door de prachtige lichtinval en het mooie zicht op de vernieuwde Korenmarkt. Deze sfeervolle gerenoveerde gildezaal combineert authentieke 18de eeuwse elementen met moderne materialen en doet zowel dienst als receptie-ruimte, vergader- of feestzaal met een capaciteit van 60/120 personen.

Er is een lift voorzien tot deze grote zaal.

 

voorgevel Breckpot
zaal 'Jonge Kruisboog' van Breckpot
publiek in zaal 'Jonge Kruisboog' van Breckpot
zicht op zaal 'Jonge Kruisboog' van Breckpot op eerste verdieping
inkomzaal Breckpot
Genre
Blues, Jazz, Gospel,Country

WEST

"De muziek van Jan Van Moer wordt in deze band gekenmerkt door elementen uit jazz, blues en Gospel.
De composities worden gedreven door sterke melodieën. Vaak traag en met een bluesy karakter. Geen complexe harmonieën maar eerder eenvoudige, modale structuren.
Een rondreis door Canada en Noord-Amerika heeft gediend als inspiratiebron voor het oprichten van deze band.

West op Jazzathome 2019 bij Den Breckpot
groepsfoto West op Jazzathome 2019 bij Den Breckpot

Jan Van Moer

Geboortejaar
1987

Geboren in 1987 (Pitrufquén / Chili), begon Jan zijn muzikale opleiding op achtjarige leeftijd. Hij studeerde klassieke trompet aan de Academie van Grimbergen en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Brussel. Na steeds meer geïnteresseerd te zijn in jazzmuziek besloot hij samen met Gino Lattuca te studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Naast school volgde hij verschillende masterclasses, zowel in het buitenland als in het binnenland. (bijvoorbeeld Bert Joris (BE), Avishai Cohen (ISR), Scott Colley (VS), Eddie Henderson (VS), Miguel Zennon (PRI) ...

Jan was actief in verschillende projecten en had de mogelijkheid om op te treden met geweldige muzikanten en bands zoals The Young Jazz Orchestra, The National Theatre Of Gent (NTGENT), The British Broadcasting Corporation (BBC), Bravo Bigband, Jazz Station Bigband, Toots Thielemans, Bob Mintzer, Pierre Bertrand, Michel Herr ....

Op dit moment geeft Jan ook les in het Brussels Gewest. Meer specifiek in de Academie van Schaarbeek, Sint-Lambrechts Woluwe en Sint-Agatha Berchem.

trompet
bugel
Jan Van Moer speelt trompet
Jan Van Moer speelt piano tijdens Jazzathome 2019

Jeroen Capens

Heet: Jeroen Capens

Heeft: Brussel als uitvalsbasis, tenor als weapon of choice

Deed: Conservatorium Brussel voor jazz, het leven daarbuiten voor elektronica, rock, experimentele muziek, pop, ... 

Speelt: Otto Kintet, James & Black, Pieter Embrechts, Quartier Cliché, ...

Wenst: vrede, liefde, …

sax
Jeroen Capens speelt sax op Jazzathome 2019 in Den Breckpot

Koen Geudens

Geboortejaar
1983

Koen studeerde aan de SAMWD Turnhout en aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij het diploma van: Meester in de Jazz en Lichte Muziek, optie piano behaalde.

Hij volgde Masterclasses bij ondermeer Bill Carrothers, Jack Van Poll, Stéphane Galland, Billy Hart en Rick Margitza en heeft les gehad van ondermeer Ron Van Rossum, Frank Vaganée, Dré Pallemaerts, Pierre Van Dormael en Philippe Aerts.

Hij gaf les als leraar piano JALM en AMC aan de SAMWD Turnhout, de Academie muziek & woord Boom, de Muziekacademie van Herentals en van Asse.

Vanaf 2008 tot heden is hij leraar piano JALM aan de muziekhumaniora van het Heilig Graf te Turnhout.

Hij speelde o.a. in bands als JazzAttack, Koen Geudens Trio, They Came Out Of The Woods, Barbapapas, T-Brown and the Kalashnikovs, Hippety Hop Roarchestra, Jazzterday, Cavanna, Somethin’ Else, Jan Eggermont Quartet, Mo’ Greens, King of the Fugazis, Déjà Blue, Reflections Trio en Bohemia.

Momenteel speelt hij bij Ruby, Tensfield en in duo met Shi.

Hij maakte opnames met Toots Thielemans en the Hippety Hop Roarchestra voor de film Christmas in Parijs en deelde het podium met onder andere: Raymond Van Het Groenewoud, Paul Michiels, Axl Peleman, Joe Guercio (arrangeur van Elvis Presley), Barbara Dex, Kate Ryan, Hadisse, Gunther Neefs, Jef Neve.

piano
Koen Geudens speelt piano op Jazzathome 2019 in Den Breckpot

Kobe Dupont

Kobe Dupont (elektrische gitaar) studeerde in 2017 af aan het conservatorium van Brussel waar hij studeerde bij oa. Peter Hertmans, Fabien Degryse en Kris Defoort.

Naast WEST is hij ook nog actief als songschrijver bij het Folk-rockcollectief Geppetto & The Whales, gitarist bij de Brusselse indie-popband Leonore, ChromozOne (Trip-Hop/Jazz) en Ishango Tree (afro-groove/latin-ensemble) en zanger/gitarist bij Limite (donkere kamerrock/jazz). 

De verscheidenheid van deze projecten toont aan dat hij het belangrijk vindt om steeds eigen muzikale grenzen op te zoeken om deze dan uiteindelijk te verleggen.

elektrische gitaar
Kobe Dupont speelt elektrische gitaar op Jazzathome 2019 in Den Breckpot

Guylain Domas

Afkomstig uit Zuid-Frankrijk, begint Guylain als 13-jarige op eigen houtje de basgitaar te bespelen in diverse rockformaties, waarna hij lessen neemt bij diverse leraars in zijn regio. Een beslissende ontmoeting met bassist Frederic Monino (Orchestre National de Jazz de Paris) stuwt hem in de richting van jazz en improvisatie, en niet lang daarna sluit hij aan bij de jazz-klas van het conservatorium van Perpignan o.l.v. Serge Lazarevitch.

Na 4 jaar studeren behaalt Guylain zijn diploma ('DEM jazz avec félicitations du jury') en richt hij het collectief Koa op, dat concerteert op talrijke podia doorheen Zuid-Frankrijk, zoals 'Le Festival Radio France de Montpellier', 'Jazz à Nimes', 'Jazz à Junas', etc... Tevens volgt hij masterclasses bij Magic Malik, Aka Moon, Bojan Z,...

Vervolgens komt het besluit om Frankrijk te verlaten en zich in Brussel te installeren. Hij volgt een bachelor-opleiding aan het Lemmensinstituut te Leuven en krijgt les van Peter Hertmans, Nic Thys, Dré Pallemaerts,... waarna hij besluit les te geven in privé-scholen (hoofdzakelijk Music Town te Ukkel) als bas- en pianoleraar. Daarnaast timmert hij vanuit Brussel verder aan een carrière uit als leider van diverse formaties, met eigen composities, en speelt net zo goed als sideman mee in jazzgroepen van andere artiesten.

basgitaar
bassist Guylain Domas op Jazzathome 2019 in Den Breckpot

Wim Eggermont

Geboortejaar
1982

Wim Eggermont werd geboren en getogen in Zellik-Asse (bij Brussel). Hij begon drums te spelen op de leeftijd van 13 jaar en was autodidact. Hij kwam bij een lokale band en leerde lezen en spelen in een ensemble. Op 17-jarige leeftijd ging hij twee jaar naar de muziekacademie waar hij  voor het eerst in aanraking kwam met jazz.

Wim Eggermont liet zich inspireren door de muziek en besloot om naar het Lemmensinstituut te gaan waar hij 5 jaar studeerde bij Dré Pallemaerts. Tijdens deze periode volgde hij ook lessen bij Stéphane Galland, Hans Van Oosterhout, Frank Vaganée, Peter Hertmans, Bart Van Caenegem, Ron Van Rossum, Pierre Van Dormael, Philippe Aerts, ... en volgde masterclasses bij Billy Hart, Bill Carrothers, Peter Erskine, Bruno Castelluci, Nelson Veras, ... Hij studeerde af in 2006.

drums
Wim Eggermont speelt drums op Jazzathome 2019 in Den Breckpot
Max vrij
14