Guylain Domas

Afkomstig uit Zuid-Frankrijk, begint Guylain als 13-jarige op eigen houtje de basgitaar te bespelen in diverse rockformaties, waarna hij lessen neemt bij diverse leraars in zijn regio. Een beslissende ontmoeting met bassist Frederic Monino (Orchestre National de Jazz de Paris) stuwt hem in de richting van jazz en improvisatie, en niet lang daarna sluit hij aan bij de jazz-klas van het conservatorium van Perpignan o.l.v. Serge Lazarevitch.

Na 4 jaar studeren behaalt Guylain zijn diploma ('DEM jazz avec félicitations du jury') en richt hij het collectief Koa op, dat concerteert op talrijke podia doorheen Zuid-Frankrijk, zoals 'Le Festival Radio France de Montpellier', 'Jazz à Nimes', 'Jazz à Junas', etc... Tevens volgt hij masterclasses bij Magic Malik, Aka Moon, Bojan Z,...

Vervolgens komt het besluit om Frankrijk te verlaten en zich in Brussel te installeren. Hij volgt een bachelor-opleiding aan het Lemmensinstituut te Leuven en krijgt les van Peter Hertmans, Nic Thys, Dré Pallemaerts,... waarna hij besluit les te geven in privé-scholen (hoofdzakelijk Music Town te Ukkel) als bas- en pianoleraar. Daarnaast timmert hij vanuit Brussel verder aan een carrière uit als leider van diverse formaties, met eigen composities, en speelt net zo goed als sideman mee in jazzgroepen van andere artiesten.

basgitaar
bassist Guylain Domas op Jazzathome 2019 in Den Breckpot