14

Galerie M

Kanunnik De Deckerstraat 56, Mechelen

In 2013 heeft Galerie M een plaats gekregen in de Mechelse binnenstad.

Galerie M is gevestigd in een vroeg 19de eeuwse woning (1829) waar werken vanuit verschillende kunstdisciplines op een informele en toegankelijke manier aan de geïnteresseerde kunstliefhebber en kunstverzamelaar worden getoond en aangeboden in het 400 jaar oude zijpand dat aanleunt bij het klein begijnhof, hier ook een toegang heeft, én in verbinding staat met de woning via een binnentuin.

Galerie M heeft een ruim aanbod van hedendaagse, moderne schilderijen, glaskunst met de nadruk op constructivisme, etsen, aquarellen, beeldhouwwerken, lithografie, keramiek in symbiose met authentieke etnografische voorwerpen en beelden uit Afrika, Azië en Amerika .

Het thema van GALERIE M is moderne hedendaagse kunst samenbrengen met etnografie wat de perfecte match is.

In september loopt een tentoonstelling met werk van Paul Vernimme.

Meer hierover later op de website en de facebookpagina www.galeriem.be

Contact via gallerymarleendesmet@gmail.com

foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
Genre
Blues, Jazz Standards & Folk

Lucifer Mo' Blues

Lucifer Mo'Blues is een verbond met het diepe zuiden, dat van bayous en katoenvelden. Het is ook een roadtrip op Highway 61, met een blues-reis tussen standaards en subtiele composities met folk. Het akoestische geluid onthult de prachtige techniciteit van de artiesten en hun complementariteit, instrumentaal en vocaal.

groepsfoto Lucifer Mo' Blues
Lucifer Mo' Blues in Galerie M tijdens Jazzathome 2019

Lucie Dehli

Lucie Gaillard alias Lucie Dehli of Zizalie genoot een klassieke opleiding in Frankrijk en leerde viool.

Haar parcours gaat over experimentele muziek, pop, swing jazz en moderne jazz. Zij stampte al mee projecten uit de grond die werden uitgegeven in UK, Frankrijk, Duitsland en Japan.

zang
viool
Lucie Gaillard in Galerie M tijdens Jazzathome 2019
Lucie Gaillard speelt viool in Galerie M tijdens Jazzathome 2019

Fernando Neris

Fernando Neris is een Spaanse bluesman die sinds 2000 in België woont. Nadat hij verschillende ensembles had geregisseerd in Málaga en Leuven, begon hij in 2009 solo met een nieuw akoestisch project. Het repertoire omvat vooroorlogse liedjes uit de jaren ‘20 en ’30  en enkele persoonlijke composities. Blind Lemon Jefferson, Robert Johnson, Blind Willie Johnson of Skip James zijn aanwezig in Fernando's slide en fingerpicking.

gitaar
dobro
zang
Fernando Neris speelt gitaar in Galerie M tijdens Jazzathome 2019

Maurice Chefneux

Mo'Rice alias Mo 'is de ritmische link tussen Lucie en Fernando. Mo’ is een  multi-instrumentalist en hij is een langdurige partner van Lucie in haar pop- en ambientprojecten waarin hij bijdraagt ​​aan de arrangementen.

Verleid door het lied, begint hij de blues te zingen en voegt hij de derde stem toe, die van de bassen, die van de aarde, aan het helse trio.

gitaar
zang
Maurice Chefneux speelt gitaar in Galerie M tijdens Jazzathome 2019
Max vrij
5