Galerie M

Kanunnik De Deckerstraat 56, Mechelen

Het woonhuis dateert van ongeveer 1825 en is gelegen in het historisch centrum van de Stad Mechelen. De Kanunnik de Deckerstraat was vroeger gekend als de Peperstraat waar zowel de bekende schilder Maurus Moreels (leerling van Rubens) als de familie Beethoven heeft gewoond.  Na een volledige restauratie betrokken Jef en Marleen het pand in 2009.

Achter in de mooie stadstuin die bij het huis hoort vind je de kunstgalerie die uitgeeft op het kerkstraatje dat deel uitmaakt van het klein begijnhof.

Het oorspronkelijk (vervallen) bijgebouw is minstens 300 jaar oud en is nu gerestaureerd. Geschiedenis versus heden, architectuur versus kunst, materie versus idee. 

Galerie M verwijst naar de naam van de zaakvoerster .

De focus in de galerie ligt op diverse actuele kunstuitingen, schilderijen, tekeningen, glas, beeldhouwwerk, design maar ook op de schoonheid van de etnische kunst. De galerie is een forum voor zowel jonge kunstenaars als voor de meer gevestigde waarden. De galerie is een brug tussen kunstenaars en kunstgeïnteresseerden. Kunstmaker versus bewonderaar.

avondfoto tuin
zicht op huis vanuit tuin
standbeeld in tuin
logo Galerie M
voorgevel Galerie M
tuin van Galerie M
achtergevel Galerie M
living Atelier M