vrijdagavond om 20:30

Den Breckpot

Korenmarkt 23, Mechelen

Dit gebouw kent zijn oorsprong in de 14de eeuw, werd in de 16de eeuw bewoond door een handelaarsfamilie en kreeg de naam 'Den Drake'. Vanaf 1943 bewoonde de familie Breckpot het gebouw. Sinds 2007 is de familie Gybels de nieuwe eigenaar van dit historisch pand.

Het gebouw werd volledig gerenoveerd met behoud van de authenticiteit. Zo huisvest het pand nu een authentieke wijnkelder, waar je heerlijke wijnen en Mechelse bieren kan degusteren onder vakkundige begeleiding van een ervaren sommelier.

We verwelkomen U op de eerste verdieping in ' Jonge Kruisboog', de grootste zaal; zij wordt gekenmerkt door de prachtige lichtinval en het mooie zicht op de vernieuwde Korenmarkt. Deze sfeervolle gerenoveerde gildezaal combineert authentieke 18de eeuwse elementen met moderne materialen en doet zowel dienst als receptie-ruimte, vergader- of feestzaal met een capaciteit van 60/120 personen.

Er is een lift voorzien tot deze grote zaal.

 

voorgevel Breckpot
zaal 'Jonge Kruisboog' van Breckpot
publiek in zaal 'Jonge Kruisboog' van Breckpot
zicht op zaal 'Jonge Kruisboog' van Breckpot op eerste verdieping
inkomzaal Breckpot

The AwkWords

The AwkWords is een Brussels trio dat originele muziek speelt vanuit de concepten van woordspelingen en tongtwisters. De uitdaging is om het effect  dat die concepten hebben op taal in muziek te vertalen, en op die manier ideeën te ontwikkelen, met de focus op de bandleden en de harmonie van de verschillende composities. 

Zij wonnen in 2017 de finale van JazzContest Mechelen. Hun eerste EP (#00) is uitgekomen in september 2017.

Hendrik Lasure (piano) is ook bekend van het duo SCHNTZL dat in 2015 de jazzwedstrijd van Vrijstaat O (Oostende) won. Datzelfde jaar werd Lasure onderscheiden als beste componist tijdens het internationaal jazzconcours in Avignon (Frankrijk).

The AwkWords op finale JazzContest Mechelen 2017
The Awkwords

Hendrik Lasure

Geboortejaar
1997

Hendrik Lasure volgde van kindsbeen af klassieke pianolessen. Bij het horen van een opname van Dizzy Gillespies versie van 'the sunny side of the street' was zijn nieuwsgierigheid gewekt en hij volgde in 2008 een workshop jazz. Werner Meert werd zijn leraar piano en Janos Bruneel en Lander Vandenoordtgaate leidden er zijn combo's.

Bij de afsluiting van zijn middelbare graad in deKunstacademie van Knokke-Heist (juni 2011) ontving hij een beurs van De Marnixring afdeling 'de Blinckaert'.

In augustus 2012 maakte hij zijn debuut als solopianist op het jazzfestival van de Gaume; Hij won 3 eerste prijzen in de Belfius Classics: als lid van kwintet Tacalan, als lid van Triopated en als solo pianist. Met zijn huidige project SCHNTZL (duo met Casper Van De Velde) wonnen ze in 2015 de prijs van beste solist (Casper) en beste componist (Hendrik) op het Tremplin d’Avignon en wonnen ze STORM! Contest in Vrijstaat O in Oostende. Hierdoor zullen ze in oktober 2016 hun debuut uitbrengen op het W.E.R.F. label.

Lasure studeert momenteel bij Diederik Wissels, David Lynx en Stéphane Galland aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Voor Vanish Beach (2017), een productie van Hof Van Eede en LOD muziektheater, maakte Lasure de compositie.

piano
Hendrik Lasure poseert aan piano
Hendrik Lasure speelt piano op finale JazzContest Mechelen 2017

Federico Stocchi

Geboortejaar
1990

Heeft gewerkt als Music Performer/Teacher bij Zhuhai Golden Jazz Cultural Industry Management Co., Ltd.

Studeert aan Koninklijk Conservatorium Brussel

Studeerde aan Accademia Internazionale della Musica - Civici Corsi di Jazz

bas
Federico Stocchi speelt bas op finale JazzContest Mechelen 2017

Paul Berne

Geboortejaar
1993

Na het studeren van klassieke percussie aan de CRR Lyon in Frankrijk, is Paul Berne  resoluut verknocht aan de drums door het ENM van Villeurbanne te integreren. Hij heeft de mogelijkheid om samen te werken met drummers zoals Michel Chionchini, Andy Barron of Simon Goubert.

Hij speelt in verschillende projecten tussen Lyon en Brussel, zoals "Uptake", "Grand Escalier" onder leiding van Jean-Charles Richard, "ODIL", "Geoffrey Fiorese Quintet".

In 2013 treedt hij toe tot het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij neemt regelmatig deel aan opnames in grote ensembles (JAV Contreband), of in Franse liedjes (Reno Bistan). Hij speelt ook in de groep Pinto van Margaux Vranken.

Hij woont in Parijs.

drums
Paul Berne speelt drums op finale JazzContest Mechelen 2017
Paul Berne speelt drums