24

Galerie Duende

Sint-Katelijnestraat 3, Mechelen

Galerie Duende is een sociaal-artistiek project en stimuleert kwetsbare kunstenaars om met sterke kunst naar buiten te treden en zo een ontmoeting aan te gaan met het reguliere kunstcircuit.

In oktober 2008 richtte Mia Lettany de eerste galerie voor zogenaamde 'outsiderskunst' in Vlaanderen op.  Sindsdien stelde de galerie werken tentoon van verschillende kwetsbare kunstenaars.

voorkant gevel galerie Duende
voordeur Galerie Duende
eerste verdiep Galerie Duende
optreden met publiek tijdens Jazzathome 2019 in Galerie Duende
Genre
akoestische world jazz

Van Gorp - Van Deun

Karel Van Deun is een gitarist met eigen klankkleur en stijl. Erwin Van Gorp is fluitist komende uit de jazz en de wereldmuziek .

Karel en Erwin zijn 2 streekgenoten die de laatste jaren wekelijks samen komen om hun muziek samen te brengen. Dit gebeuren willen ze nu Intensifiëren door met hun muziek naar buiten te treden.

Ze brengen een  akoestische set waarbij het arrangement eerder een opname van het moment is. Het verrassingseffect, het onvoorspelbare en bovenal de frisheid van dat moment maken hun concert spontaan en beweeglijk.

Van Gorp - Van Deun op Jazzathome 2019
Van Gorp - Van Deun op Jazzathome 2017

Karel Van Deun

Geboortejaar
1962

Karel Van Deun heeft vroeger allerlei muziekstijlen gespeeld als gitarist, bassist of banjospeler in lokale muziekgroepen: volksmuziek, Angelsaksische folk, rock, blues, bluegrass, western - swing, country, bigband, fingerpicking, jazz, swing, zigeunerjazz, enz. Hij speelde een 10-tal jaren als ritme- en leadgitarist in een coverband die vnl. popmuziek speelde van de jaren ’50 tot de jaren ’90. Wat betreft het schrijven van muziek is hij onder andere beïnvloed door Pierre Van Dormael en Bill Frisell. Bij Pierre Van Dormael volgde hij eind jaren ’80 ongeveer anderhalf  jaar af en toe privéles. Begin jaren ’90 heeft hij een eindwerk geschreven over enkele composities van Bill Frisell.

akoestische snaarinstrumenten
gitarist Karel Van deun op Jazzathome 2019
gitarist Karel Van deun op Jazzathome 2017

Erwin Van Gorp

ERWIN VAN GORP is uitvoerend musicus, componist en muziektherapeut.

Hij werkt sinds 1984 in het GielsBos, een woongemeenschap voor mensen met een ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking.

Begin 2007 startte hij met de begeleiding van "BRIEZZ", een originele muziekgroep en het eerste orkest van personen met een handicap dat autonoom functioneert.

Op zondag 8 september treedt hij, in het kader van jazzathome, samen met KAREL VAN DEUN op in Galerie Duende (nr 24) te Mechelen.
Sint-Katelijnestraat 3 te Mechelen

houten blaasinstrumenten
Erwin Van Gorp  tijdens Jazzathome 2019
Erwin Van Gorp  speelt dwarsfluit
Max vrij
10