21

Dusk till Dawn

Onze Lieve Vrouwestraat 81, Mechelen

In deze herenwoning uit 1870, uitgebaat als gastenverblijf, gaan oud en nieuw hand in hand.

‘Dusk Till Dawn’ is een heerlijk gastenverblijf in het hart van Mechelen. In deze 19de eeuwse herenwoning zijn historische charme en eigentijds design harmonieus verweven. De klassiek voorgevel verbergt een interieur dat niets van zijn ‘grandeur’ verloren heeft. De marmeren inkomhal en de art nouveau muurschilderingen zetten onmiddellijk de toon.

voorgevel Dusk till Dawn
living Dusk till dawn
zittend publiek bij Dusk till Dawn Jazzathome 2018
trap en orgel Dusk till Dawn
Diederik Beele in Dusk till Dawn bij Jazzathome 2018
living Dusk till Dawn bij Jazzathome 2018
voordeur
Genre
vintage swingjazz

The Cream Colored Ponies

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing!

En dat het zal swingen dat bewijzen deze jazzcats die de mooiste melodiëen brengen uit het  swingrepertoire. The Cream Colored Ponies hebben een passie voor de swingmuziek uit de jaren '30 en '40! Op hun nostalgische trip door het swingtijdperk brengen ze hulde aan de crooners van weleer -bekend om hun rustige, zachte en vooral natuurlijke stemgeluid. De mooiste liedjes uit The Great American Songbook helemaal in de stijl van Louis Prima, Louis Armstrong, Nat King Cole, Dean Martin, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en vele andere meesters uit de swingmuziek, passeren de revue.

Cream Colored Ponies in trio is perfect voor wie een compacte jazz-band zoekt met een gevarieerd stemgeluid. Gitaar, contrabas en trompet in combinatie met 3 stemmen. Ideaal voor diegenen die een intieme sfeer willen met een uitgebreider muzikaal palet, ook geschikt voor zij die al eens een dansje willen placeren!

Blue Moon, Don’t Fence me in, Cheek to Cheek, Besame Mucho, I’ve got you under my skin, We’ll meet again,…

groepsfoto Cream Colored Ponies
Cream Colored Ponies tijdens Jazzathome 2019

Roel Ferny

Zanger en gitarist van de band, maar ook bezieler en manager. Hij is diegene die ervoor zorgt dat drummers drummers zijn en vergeten kledingstukken en kapotte contrabassen quasi onopgemerkt blijven bij het publiek.

Hij heeft een hekel aan het openbaar vervoer, maar is gelukkig als hij zijn creativiteit met de Ponies kwijt kan. Laat zich graag inspireren door muziek, ook voor de bandnaam, die goedgekeurd is door zijn voormalige buurman Guido Belcanto.

Favoriete Jazznummer:  Is dol op de energie en feel-good-vibe van ‘Just a Gigolo’.

gitaar
zang
gitarist Roel Ferny
gitarist Roel Ferny tijdens Jazzathome 2019

Juno Kerstens

Bassiste die al sinds haar 21ste van muziek en de horeca leeft. Speelt contrabas totdat er bleinen op haar vingers staan en haar contrabas in tweeën breekt. Juno begeeft zich ook wel graag op ander continenten!

Favoriete jazznummer:  Op diezelfde contrabas die in tweeën brak tijdens een optreden met de Ponies, speelt ze het liefst van al ‘We’ll meet again’.

contrabas
zang
bassist Juno Kerstens
bassist en zangeres Juno Kerstens tijdens Jazzathome 2019

Angel Calvo Pérez

Spaanse trompettist (al sinds zijn 7 jaar) met temperament die de liefde in België vond. Tourt graag als muzikant Europa en de wereld rond, maar durft wel eens kledingstukken te vergeten voor hij naar zijn concerten gaat.

Favoriete jazznummer: Houdt ervan om tussen de changes te soleren in ‘Nature Boy’.

trompet
zang
trompettist Angel Calvo Pérez
trompettist Angel Calvo Pérez tijdens Jazzathome 2019
Max vrij
5