19

Heerenpracht

Oude Brusselsestraat 16, Mechelen

Oud huis notaris Vandekerckhove

De Oude Brusselsestraat verbindt de Graaf van Egmontstraat met de Schuttersvest. De naam Heerenpracht is de vroegere woning en studie van notaris Vandekerckhove. De renovatiewerken omvatten een renovatie van het huis en de ombouw tot een hotel.

Enkelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder gecombineerde bedaking, 1889 gedateerd op een cartouche. Bakstenen lijstgevel op hoge arduinen sokkel met keldergaten. Horizontaliserende  imitatiebanden onder arduinen puilijst, arduinen kordons en doorgetrokken lekdrempels. Rechthoekige vensters in vlakke gecementeerde omlijsting. Bel-etage gemarkeerd door deurvenster onder gebroken fronton op consooltjes met cartouche voorzien van jaartal 1889; arduinen balkon op zware consoles. Balustrade op de borstwering. Linkerdeurrisaliet: rondboogdeur in second-empirestijl gevat in een deels witgeschilderde omlijsting: geblokte rechtstanden van arduin, geprofileerde boogring rustend op consoles met leeuwenkop en vruchtenslinger; vrouwenhoofd als sluitsteen. Gekorniste kroonlijst op consoles. (bron Onroerend Erfgoed)

voorgevel Heerenpracht
voordeur Heerenpracht
zaal bij Heerenpracht tijdens Jazzathome 2019
tuin bij Heerenpracht tijdens Jazzathome 2019
Genre
blues met jazzy touch

Sea Shark Minor

Een dynamische muziekband van zes leden die ervan houden jazzy muziek te maken en mensen een goede tijd te geven.

Onze huidige setlist bestaat uit jazz-standards met een twist en enkele zelfgemaakte jazz en funk-geïnspireerde composities.

Sea Shark Minor groepsfoto
Sea Shark Minor live
Sea Shark Minor tijdens Jazzathome 2019

Veerle Loozen

Fluitiste en vocaliste die haar muzikale carrière begon met een klassieke dwarsfluitopleiding aan de academie van Grimbergen.

Sinds ze na deze klassieke opleiding de stap zette naar de pop/jazz afdeling heeft ze haar hart verloren aan jazz. Ondertussen heeft ze reeds een diploma zang pop/ jazz en dwarsfluit pop/jazz op zak en mocht ze les krijgen van de grote namen, oa. Christophe Devisscher, Stefan Bracaval,...

Verder staan reeds een paar optredens met bigband op haar palmares alsook maakt ze deel uit van de zelf opgerichte close- harmony band genaamd ‘ Carousel Collective’ .

Kortom, een jazz-muzikante in hart en nieren die met Sea Shark Minor graag de liefde voor jazz en gerelateerde genres overbrengt naar het publiek.


 

zang
dwarsfluit
Veerle Loozen profielfoto
Veerle Loozen zingt

Jan Carels

Werd als gitarist vooral aangetrokken door blues en dan is de stap naar Jazz snel gemaakt.

Hij volgde een opleiding aan de het PJA in Grimbergen waar hij les gitaar kreeg van Jo Mahieu en Frederik Leroux, en jazzcombo van Christophe Devisscher en Stefan Bracaval.

Hij speelt naast Sea Shark Minor nog bij Buckwood Mojo (Blues) en SoulMates (akoestisch pop, chanson, blues en jazz).

Hij vond in Sea Shark Minor de perfecte mannier om zijn passie voor Jazz en aanverwanten te kunnen overbrengen naar het publiek.

 

gitaar
Jan Carels speelt gitaar

Jonah Hermans

Jonah leerde op 14 jarige leeftijd de piano kennen en was onmiddellijk volledig bezeten door het instrument.

Nu 5 jaar later studeert hij jazz aan het Lemmens instituut en vindt bij Sea Shark Minor zijn uitlaatklep naar het publiek.

toetsen
profielfoto Jonah Hermans

Bruno Schols

Bruno Schols is aan de basis  een klassiekgeschoolde bassist die met Sea Shark Minor op jazz-avontuur ging.

Hij is ondertussen een geroutineerde 'walking bassist' die af en toe de strijkstok bovenhaalt.  

contrabas
Bruno Schols speelt contrabas

Margo Maex

Margo Maex drumt bij sea shark minor en vervolledigt de ritmesectie bij de Brusselse fanfare La Clinique du Dr. Poembak.

Daarnaast exploreert ze het muzikaal universum als lid van het DJ duo 'Een gevolgeld bekdier', die een tweewekelijkse radio show host op XLair.

Je vindt ze ook regelmatig achter de draaitafels in de Ancienne Belgique waar ze voor en na de concerten de toon zet met ambient soundscapes, art pop en experimentele beats.

drums
Margo Maex speelt drums
Max vrij
5