15

The Patio Houses

Hendrik Speecqvest 54, Mechelen

Het oude magazijn van een parfumeriegroothandel uit de jaren veertig , nu omgedoopt tot "het atelier" biedt faciliteiten voor sfeervolle gelegenheden.

Culinaire wandelingen en degustaties zijn mogelijk in de authentieke herenkamers, de met daglicht overgoten patiokeuken of de patiotuin met de borrelende waterpartij. 

De gastentafel is seizoensgebonden met een knipoog naar de wereldkeuken. Er zijn ook twee gastensuite kamers.

het atelier van The Patio Houses
gastentafel van The Patio Houses
voorgevel The Patio Houses
publiek in The Patio Houses
tuin in The Patio Houses
tuin bij The Patio Houses
eigenaars van The Patio Houses
publiek in The Patio Houses
Genre
wereldmuziek tot afro-tropische jazz

Orchestre Toubab

Orchestre Toubab , een akoestisch kwartet, brengt originele composities die zich situeren tussen wereldmuziek en afro-tropische jazz.

Een speciale klemtoon wordt gelegd op de Afrikaanse muziek of muziek geïnspireerd door Afrika. De groepsnaam zelf refereert naar de mythische Senegalese groep ‘Orchestre Baobab’.

Robert Falk’s composities zijn geïnspireerd door West Afrikaanse ritmes en melodieën, beïnvloed door Centraal Afrikaanse en Braziliaanse klanken. Inspiraties uit de jazz zijn ook aanwezig, wat ervoor zorgt dat er een nieuwe fusie ontstaat. Dit leidt tot ruimte tot improvisatie wat niet totaal vreemd is in de jazzwereld.

Een CD ‘ Tukki Janeer’ kwam uit in 2015.

groepsfoto Orchestre Toubab
groepsfoto Orchestre Toubab

Robert Falk

Robert Falk, de oprichter van de groep, hoewel van Parijse oorsprong, is een veteraan van de Belgische muziekscène.  Hij nam deel aan vele jazz projecten in de jaren ’80  voordat hij overgaat tot de Afrikaanse muziek als producent, arrangeur en instrumentalist. 

Het heeft 6 albums op zijn actief met verschillende Afrikaanse kunstenaars (Malick Pathé Sow, Embowassa, Pas Mal +, Ngaari Laaw, enz).

Ook maakte hij twee solo-albums met talrijke Europese en Afrikaanse muzikanten (Pierre Vaiana, Philippe Leblanc, Malick Pathé Sow, Seringe Gueye, Pierre Malempré, Pierre Bernard, enz), die een fusie zijn tussen jazz, Afrikaanse en hedendaagse muziek (Muzungu 2006 - Xelu Sowu 2008).

gitaar

Benoit Leseure

Benoit Leseure is een jonge violist en afkomstig van Rennes die zich heeft gevestigd in België sinds de afgelopen jaren. Hij sloot zich aan bij een gedegen muzikale opleiding aan een Conservatorium en dat geeft hem een goed gevoel van improvisatie en een voortdurend vernieuwende muzikale nieuwsgierigheid. Hij is met name op zijn gemak in deze formatie die zijn breed scala van talent laten tonen.

viool

Alessio Campanozzi

Alessio Campanozzi, bassist/contrabassist is afkomstig uit Bari en die zich vestigde in Brussel sinds 2012. Hij nam deel en speelt  nog steeds veel bij fusion of rock groepen zowel in Italië als in België. Momenteel is hij in opleiding aan het Conservatorium van Brussel.

dubbele bas
bas

Gauthier Lisein

Gauthier Lisein is een andere veteraan van de Belgische muziekscène. Afgestudeerd aan het Conservatorium van Luik heeft hij deelgenomen aan vele muzikale projecten gerelateerd aan Afrika, zoals Nfaly Kouyaté, Ben Ngabo of les Petites Frappes. Hij is ook verantwoordelijk buiten de muziek voor de animatie van het Ibi-dorp, een gecombineerd project van landbouw met cultuur op het plateau van de Batékés  in de Democratische Republiek Congo.

percussie
Max vrij
27