Armando Luongo

Armando Luongo maakt deel uit van de nieuwe generatie jazzdrummers afkomstig uit Italië.

Hij studeerde af in klassieke percussie (2007) aan het «G. Martucci» Conservatorium van Salerno, waar hij studeerde bij de leraar Carlo Di Blasi. Daarna behaalde hij in 2010 een Bachelor in Jazz Music aan de «Licinio Refice»; conservatorium van Frosinone.

Twee jaar later, in 2012, behaalde hij een Master in Jazz Performance aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier heeft hij de kans om te studeren bij de Nederlandse jazzmeester Eric Ineke, John Ruocco, Joost Patocka en Stefan Kruger.

Armando woont sinds 2012 in België. Om zijn kennis over jazzmuziek te verbeteren, reist hij graag naar New York, waar hij kan spelen met muzikanten uit de hele wereld en hij heeft de kans gehad om bij de meesters te studeren (Kenny Washington, Greg Hutchinson, Ari Hoening, Joe Sanders, Dan Weiss, Justin Faulkner, Jeff Ballard, Mark Turner).

In 2009 won Armando een studiebeurs voor een jaar studeren aan het Conservatoire Royal of Bruxelles in België.

Op dit moment krijgt hij de kans om te studeren bij de beroemde Belgische drummer Bruno Castellucci.

Armando Luongo zal ook met veel beroemde jazz-spelers spelen, zoals: Bob Mover (VS), Dmitry Baevsky (Rusland), Frank Vaganée, Bert Joris, Steve Houben, Phil Abraham (België). En, John Ruocco (VS), Jean-Louis Rassinfosse (België), Bo Van Der Werf (België), Richard Rousselet (beste hoornist op de Monteaux 1971), Jean-Paul Estiévenart, Fabian Fiorini ...

Tijdens zijn carrière heeft Armando verschillende prijzen ontvangen: Juryprijs met CCFM in de wedstrijd «Antonio Barezzi Live 2008» (Italië), 1e prijs met Ipocontrio (Italië) op de «European Jazz Contest 2009» in Rome, 1e prijs met de Unespected 4 op de «Dinant Jazz Night 2010» in België.

Finalist met Vincent Thekal trio (Frankrijk) op de «Jazz A Vienne 2011», 2e prijs met Filippo Bianchini Quartet op de «Jimmy Woode European Jazz Award 2012»; waar Armando ook de «Best Drums Player Prize» won.

drums
Armando Luongo speelt drums op Jazzathome 2019