Roeland Celis Trio

Roeland Celis Trio samengestelde foto
Roeland Celis Trio tijdens Jazzathome 2019

Roeland Celis

Geboortejaar
1993

Roeland Celis studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna vervolmaakte hij zich als muzikant in het Lemmensinstituut in Leuven. De lof en de gunstige kritieken die hij bij zijn optredens krijgt, spreken voor zich: hij is een begenadigd en virtuoos gitarist. Voor zijn groep omringt hij zich met enkelen van de betere muzikanten uit de jonge en iets minder jonge generatie jazztalenten van ons land.

Roeland werd in 2013 verkozen als beste solist gekozen op JazzContest Mechelen.

gitaar
Roeland Celis speelt gitaar
Roeland Celis speelt gitaar tijdens Jazzathome 2019

Hendrik Vanattenhoven

Geboortejaar
1980

Hendrik Vanattenhoven is geboren dichtbij Antwerpen. Op vier jaar verhuist hij naar Brussel en begint hij met vioollessen die hij volgt tot zijn 12e.

Op zijn 13 leert Hendrik zichzelf hoe hij gitaar moet spelen, maar al snel schakelt hij over op de basgitaar. Een jaar later ongeveer begint hij met contrabas. Op zijn 16e beslist hij zijn middelbare opleiding aan het kunsthumaniora van Brussel af te maken alwaar hij een klassieke contrabas opleiding krijgt van onder andere Koenraad Hoffman.

In 1999 is Hendrik toegelaten op het Koninklijk conservatorium van Den Haag waar hij les krijgt van Hein van de Geyn, Frans Van Der Hoeven, Frans Elsen, Rob van Bavel en John Ruocco.

In april en mei van 2002 trekt Hendruk naar Cuba om meer te leren over afro-cubaanse muziek en zijn origines. Hij verbleef een maand in het conservatorium van Havana waar hij les kreeg van verschillende lokale bassspelers en muzikanten.

In de loop der jaren heeft Hendruk masterclasses gevolgd bij onder andere Dave Liebman, Barry Harris, John Abercrombie, Rick Margitza, Avishai Cohen en vele anderen.

Hendrik Vanattenhoven is een vaak gevraagde muzikant in verschillende genres zoals jazz, salsa, funk en pop.

contrabas
Hendrik Vanattenhoven speelt contrabas tijdens Jazzathome 2019

Matthias De Waele

Geboortejaar
1988

Matthias De Waele (°88) had de muzikale microbe al heel vroeg te pakken. Zijn grootvader moedigde hem aan om zich in te schrijven aan de Academie Voor Muziek en Woord te Oudenaarde. Op achtjarige leeftijd begon hij met Solfège en een jaar later kwam daar ook Klarinet bij. Wanneer Matthias twaalf jaar was, ontdekte hij de liefde voor de drums. Na een studie Criminologische Wetenschappen besloot hij zijn leven 100% aan muziek te wijden.

Matthias studeerde aan het Lemmensinsituut te Leuven, CODARTS te Rotterdam en het conservatorium van Brussel waar hij les kreeg van onder andere Dré Pallemaerts, Marek Patrman, Hans van Oosterhout en Lionel Beuvens. In 2015 ontving hij een BAEF fellowship waardoor hij de mogelijkheid had om te studeren aan The New School For Jazz And Contemporary Music, waar hij de Provost Scholarship ontving, te New York. Hij studeerde er met Reggie Workman, Billy Harper, Dan Weiss, Joanne Brackeen, Amir Ziv, en John Hollenbeck.

Matthias speelde met ondermeer Bert Joris, Tutu Puoane, Jos Machtel, Itai Kriss, Or Baraket, Bram De Looze, Brussels Philharmonic, Criss Cross Europe Band 2013, Jimmy Halperin, Andrea Pozza, Frank Vaganée, Nicola Andrioli, Pierrick Pédron, Jeremy Manasia en Igor Gehenot.

Hij maakt deel uit van groepen zoals Bravo Big Band, De Looze/Machtel/De Waele, Yuan Quintet.

drums
Matthias De Waele speelt drums tijdens Jazzathome 2019