Pierre Anckaert Quartet

Na "Strings attached”, “Woodworks” en “Keep the home files burning" brengt pianist, gitarist en componist Pierre Anckaert, vergezeld van zijn bandleden, zijn nieuwste songs.

Verwacht u aan intieme, lyrische, ritmische en akoestische songs met de nodige ruimte om jezelf in te verliezen. 

Pierre Anckaert Quartet
Pierre Anckaert Quartet tijdens Jazzathome 2019

Pierre Anckaert

Geboortejaar
1980

Pierre Anckaert ontdekt op zevenjarige leeftijd de jazzimprovisatie dankzij zijn pianoleraar Hans Lamal. Na de middelbare school trekt hij naar de universiteit voor een opleiding Rechten. Na drie jaar beslist Anckaert zich toch volledig op de piano toe te leggen. Hij schrijft zich in aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en krijgt er les van Diederik Wissels en Nathalie Loriers. Ondertussen reist hij naar de Cubaanse hoofdstad Havana voor een specialisatiecursus in Afro-Cubaanse muziek bij Julio Montorro. In 2006 beëindigt Anckaert zijn opleiding Piano aan het conservatorium met grote onderscheiding. Als veelzijdige muzikant is hij een veelgevraagd pianist die verschillende stijlen aankan. Pierre Anckaert is een graag geziene muzikant op Jazzathome en weet ons altijd te verrassen.

gitaar
piano
Pierre Anckaert speelt piano tijdens Jazzathome 2019
Pierre Anckaert speelt gitaar

Evi Roelen

Evi Roelen werd geboren in een muzikale familie. Op een zeer jonge leeftijd kwam ze in contact met verschillende stijlen van muziek. Tot haar tiener jaren wijdde ze het merendeel van haar vrije tijd aan het kunstschaatsen, een sport die sterk afhankelijk is van de wisselwerking met muziek.

Op haar zestiende begon Evi met het componeren van eigen songs. Ze werd gevraagd om muziek te schrijven voor 'Angeldust' op een tekst van Luc Descamps. Het nummer werd gearrangeerd en opgenomen door Jo Cassiers. Evi werd daarna, zangeres van 'The Once', een blues- en rockband met Bert De Pauw (drums), Senne Van Loock (guitaar), Steven Troch (piano) en Ferre Goeyvaerts (bas). Ze werd ook lid van Fine Fleur, het koor van de Night of the Proms.

Evi treedt momenteel op met een repertoire van jazzstandards en popsongs aan de zijde van pianist Pierre Anckaert.

Evi volgde les aan de kunsthogescholen van Deurne, Brussel en Mechelen. Ze volgde masterclasses bij Justin Binek, Gloria Cooper en Peter Elderidge. Op dit moment staat ze onder begeleiding van zangeres Kristen Cornwell. 

zang
Evi Roelen zingt tijdens Jazzathome 2019
Evi Roelen en Pierre Anckaert tijdens Jazzathome 2019
Evi Roelen portretfoto

Emile Verstraeten

Geboortejaar
1980

Emile Verstraeten studeerde klassieke viool aan het conservatorium van Brussel. Van thuis uit kreeg hij vooral invloeden van gipsy swing jazz en Hongaarse zigeunermuziek mee: zijn vader Michel was de bassist van het befaamde Waso Quartet. Die invloeden voerden Emile Verstraeten langs heel andere wegen dan het louter klassieke vioolspel en maakten van hem een totaalmuzikant met brede blik en wijdopen armen naar de toekomst toe. Vanuit die ingesteldheid liet hij zich ook inspireren door de heerlijke smeltkroes van al zijn grote muzikale jeugdliefdes: Niccolò Paganini, Elvis Presley, David Oistrach, Michael Jackson, Chet Baker, Louis Armstrong, Django Reinhardt, The Radios,...

Emile Verstraeten verleende als violist zijn medewerking aan vele klassieke ensembles, waaronder het Kamerorkest Charlemagne (met Yuzuko Horigome), het Gaggini Kwartet en het J. Smet Strijkkwartet.
Verder stond hij op het podium met artiesten als Björk, Kommil foo, Koen Waso Dajo de Cauter, Nostoc, Debby en Nancy, Trio Magyar, Hans Mortelmans, Fappy Lafertin, Tcha Limberger, Paul Klinck, Geert De Deyger, Bella Donna, Hadise, Sioen, Els Deschepper, Michel Verstraeten, Edely, Johan Verminnen, Bart Peeters, Sam van Ingelghem, Kris Baert, Jean Blaute, Bert Ostyn, Erik Melaerts, Ronny Mosuse, Jan De Wilde, Hannelore Bedert, Alexander Debeuckelaere, Urbanus, Phillip Bruffaerts, Miguel Wiels, Ivan & Mike Smeulders, Steven De Bruyn, De Nieuwe Snaar, Stijn, Piet Van Den Heuvel, Kapitein Winokio, Fay Lovski, Flip Kowlier, Lucas Van den Eynde,...

Sedert 2009 is Emile gastdocent melodische improvisatie aan de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst het Lemmensinstituut te Leuven.

Momenteel tourt Emile Verstraeten met Bart Peeters door Vlaanderen en Nederland en concentreert hij zich op zijn eigen Duo, The Wazini's en Alma Flamenca terwijl andere projecten broeden en/of stilaan vorm krijgen...

viool
Emile Verstraeten speelt viool tijdens Jazzathome 2019
Emile Verstraeten speelt viool

Janos Bruneel

Geboortejaar
1983

Janos Bruneel is een bassist die in elk gezelschap een rol van betekenis speelt. Hij studeerde in Den Haag en Brussel bij Hein van de Geyn, Frans van der Hoeven en Christophe Wallemme.

Met verschillende formaties behaalde hij vele onderscheidingen waaronder 1e laureaat van de “Nationale Wedstrijd voor Muziek en Woord van de Dexia Bank”, “Octave de la musique”, “Dutch Jazz Competition”, “Pim Jacobs Muziekprijs”, “XL Jazz”, “Top Talent Scholarship”, “Jazzcat Rally”, “Motives For Jazz-Contest”, “Dinant Jazz Competition” en de “2010 Sabam  jong talent Jazz Award”.

Janos trad op in heel Europa; Canada, Dubai, … en deelde podia met o.a. Eric Vloeimans, Stephane Belmondo, Gwen Cresens, Angelo Verploegen, Jonas Knutsson, Jack van Poll, Dre Pallemaerts, Dee Daniels, Luke Howard, Bert Joris, Archie Shepp,...


Hij speelde in groepen als Hamster Axis Of The One-Click Panther, DelVita Group, Alano Gruarin Bach Project, MissTriohso, Eef Van Acker Group, Mathilde Renault Trio, Lingo, Dufay Project, New Sadi Big Band, Luke Howard / Janos Bruneel, Jack van Poll Trio, Merijn Bruneel Quartet, Soo Cho Quartet, As Guests, ...

Janos Bruneel nam in 2008 zijn debuut ‘Lingos’ op, waarop grootmeester Jack Van Poll onmiddellijk ‘Neo African Jazz’ zei. Ondertussen breidde de groep uit met de Cools Brothers,saxofonist Daniel Mester en pianist Nicola Andrioli,die u nog kent van bij Philip Cathérine. 

contrabas
Janos Bruneel speelt contrabas