Alain PIERRE – Etienne PLUMER « Sitting In Some Café » Duo

Het mooie album  « Sitting In Some Café » (Spinach Pie Records - SPR103, distributie Igloo Circle) van gitarist Alain Pierre werd in november 2018 uitgebracht. De plaat bestaat uit eigen composities die de verschillende sonoriteiten van de klassieke gitaar, de 6 en 12 snarige akoestische gitaar en de fretless gitaar mooi illustreren.

De leidraad van het album is het café : een plek vol leven waar mensen elkaar ontmoeten. Het was dus de gelegenheid om zijn muziek te combineren met andere artistieke expressies rond hetzelfde thema. De Cd-hoes bevat namelijk foto’s van Pascal Ducourant, tekeningen van Leslie Leoni en teksten van Patrick Pierre. Componist en muzikant Antoine Pierre produceerde de opname.

Dit project ligt in het verlengde van zijn werk als componist en akoestische gitarist, en is een logisch vervolg op zijn album « Aaron & Allen » die in 2016 op hetzelfde label werd uitgebracht met de groep Tree-Ho! .

En voor dit concert zal hij met percussionist Etienne PLUMER op Tablas spelen om onder andere Indische ritmen te delen!

Alain PIERRE – Etienne PLUMER op Jazzathome 2019

Alain Pierre

Alain Pierre studeerde klassieke gitaar, kamermuziek, vrije improvisatie aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Luik. Hij studeerde daar jazzgitaar, harmonie, het arrangeren en componeren.

Zijn collega-muzikanten zijn Ralph Towner, Philip Catherine, Paolo Radoni, Jacques Pirotton, Pierre Van Dormael, Serge Lazarevitch, Peter Hertmans, Steve Houben, Arnould Massart, Garrett List, ...

Een van de singulariteiten van zijn kunst is het gebruik van de klassieke gitaartechniek om jazz te spelen en te improviseren op de 12-snarige en klassieke gitaren.

gitaar
Alain Pierre speelt gitaar op Jazzathome 2019
Alain Pierre speelt gitaar op Jazzathome 2019

Etienne Plumer

Geboortejaar
1975

Etienne Plumer werd geboren in Zuid-Korea maar groeide op in België.

Aanvankelijk leert hij trompet spelen aan de Academie van Bastogne en speelt in diverse brass bands. Algauw ruilt hij de trompet voor het drumstel en begint als een echte autodidact zichzelf het instrument meester te maken, na enkele stages bij Steve Houben, Pierre Vaiana en Sal La Rocca. Tussen 1998 en 2001 studeert hij aan het Conservatorium van Luik, waar hij les krijgt van Garrett List en Michel Massot. Via Shuman Shankar en Pierre Narcisse leert hij ook de tabla’s bespelen in 1997.

Vandaag is hij terug te vinden in groepen zoals Animus Anima en het Rêve d'Eléphant Orchestra.

tabla
drums
Etienne PLumer speelt tabla op Jazzathome 2019
Etienne PLumer speelt drums