Zaterdagavond 7 sept 17:00 tot 20:15

Brouwerij Het Anker

inkom langs Krankenstraat (Groot Begijnhof), Mechelen

In 1990 neemt Charles Leclef, 5e generatie, de brouwerij over en worden belangrijke investeringen gedaan. Het geheel van gebouwen en materialen wordt gerestaureerd en vernieuwd.

In 1990 opende Het Anker binnen de muren van de brouwerij een 3-sterren hotel: een uniek concept in België. Eind 2010 werd de vernieuwde brasserie geopend en de rondleidingen door de brouwerij herstart.

Eveneens in 2010 werd in Blaasveld, in de 17-eeuwse familiehoeve, een volwaardige whisky-stokerij opgebouwd en in gebruik genomen: de Gouden Carolus Single Malt werd in 2013 op de markt gebracht en heeft intussen al meerdere internationale prijzen gewonnen.

Ondertussen verwierf de brouwerij internationale bekendheid, wordt er naar meer dan 40 landen geëxporteerd en worden de bieren wereldwijd gelauwerd. Getuige hiervan de vele internationale prijzen en onderscheidingen die de brouwerij in ontvangst mocht nemen. Het gebouw werd volledig gerenoveerd met behoud van de authenticiteit. Zo huisvest het pand nu een authentieke wijnkelder, waar je heerlijke wijnen en Mechelse bieren kan degusteren onder vakkundige begeleiding van een ervaren sommelier.

We verwelkomen U op het binnenplein met ingang langs de Krankenstraat (Groot Begijnhof).

zicht op complete Brouwerij Het Anker
binnenplein Brouwerij Het Anker met podium
ingang Brouwerij Het Anker langs de Krankenstraat
ingang Brouwerij Het Anker langs de brasserie
zijgevel brasserie van Brouwerij Het Anker
Genre
hedendaagse jazz

Jazz Jam (gratis toegang)

We bieden U een gratis Jazz Jam aan die ook best wel eens leuk kunnen worden! Toptrio als basis!!!

Tim Eysackers (toetsen), Jakob Eykens (drums), Otto Kint (contrabas)

Jazz Jam Ankerjazz

Tim Eysackers

Geboortejaar
1996

Tim Eysackers begint aan zijn master op het Lemmensinstituut in Leuven bij Ron van Rossum, na onder andere op de kunsthumaniora van Antwerpen ook van Ewout Pierreux les gevolgd te hebben.

Voorts krijgt hij les van Frank Vaganée, Dré Pallemaerts en Peter Hertmans.

Met een voorliefde voor jazz, gospel en klassieke muziek is hij helemaal gefocust op zijn vak.

piano
Tim Eysackers speelt piano
Tim Eysackers speelt toetsen op Jazzathome 2018

Otto Kint

Geboortejaar
1989

Otto Kint  is een bassist uit het Brusselse. Hij studeerde aan het conservatorium van Brussel en Antwerpen bij Bart Denolf, Nic Thys, Christophe Wallemme en Christophe Devisscher.

Hij speelt zowel basgitaar als contrabas in tal van projecten. Hij focust zich vooral op het spelen en componeren van Jazz-muziek (Otto Kintet, Quintessence Bigband, Keith Canvas, Chromozone, ...) maar is ook actief in andere genres zoals: klassieke wereldmuziek (Lean), kleinkunst (Wally en de technisch werklozen) en sociaal artistiek muziektheater ( C'est pas parce que tu t'arrêtes de pédaler que ton vélo va s'arrêter, Zet6).

Otto speelt op een zelf gefabriceerde contrabas die hij in januari 2017 afwerkte.

contrabas
Otto Kint speelt contrabas
Otto Kint op Jazzathome 2018

Jakob Eykens

Geboortejaar
1987

Jakob houdt van een organische groove waarbij de beats dwepen met zowel de flow van het moment als de inner pulse.

Hij laat zich leiden door de muziek maar bepaald mee de richting . Hij studeert aan de Jazz Studio en het Lemmensinstituut, bij respectievelijk Marek Patrman en Dré Pallemaerts.

drums
Jakob Eykens speelt drums
Jakob Eykens speelt drums op Jazzathome 2018