Donderdagavond 5 sept 20:00

Het Brughuis

Muizenhoekstraat 1, 2800 Mechelen

Op de oever van de Dijle in Muizen, aan de rand van het Mechels Broek, ligt eetcafé Het Brughuis. Deze gezellige afspanning is ideaal gelegen om een welkome verpozing te bieden aan de talrijke wandelaars en fietsers die de omgeving verkennen. Zij kunnen voor, tijdens of na hun wandeling of fietstocht genieten van een rijkelijk gevulde drankkaart met een grote selectie Mechelse bieren, streekbieren en speciaalbieren, rijk verzorgde hapjes en snacks.
Uitbaters Robin & William verwelkomen hun gasten vanaf mei 2019 in het sfeervolle Brughuis. Het werd oorspronkelijk gebouwd als woonst voor de brugwachter. Maar reeds midden 19de eeuw werd het verbouwd tot café.
Doorheen die vele decennia zorgden de opeenvolgende eigenaars ervoor dat het waardevolle, authentieke karakter van het gebouw behouden bleef. De oude kolenkachel, vloeren en banken mochten blijven, waardoor Het Brughuis nu het karakter ademt van een vrolijke bruine kroeg.

Het Brughuis aan de Dijle
de toog van het Brughuis
interieur 01 van Het Brughuis
interieur 02 van Het Brughuis
interieur 03 van Het Brughuis
Genre
Moderne toegankelijke jazz

Piet Verbist Trio

Het Piet Verbist Trio speelt een mix van eigen stukken en standard repertoire.

Interactie en dynamiek in het moment geven de stukken vorm, met expressie en groove als hoofdkenmerken.

De drie op elkaar ingespeelde muzikanten brengen begeesterde uitvoeringen met veel speelsheid, waar de trio line-up zich zo goed toe leent.

Piet Verbist Trio collage
groeps foto Piet Verbist Trio in Het Brughuis tijdens Jazzathome 2019

Piet Verbist

Geboortejaar
1961

Na een klassieke muziekopleiding, schreef contrabassist, Piet Verbist, zich in aan de Antwerpse Jazz-Studio en vervolgens aan het Conservatorium van Brussel, waar hij in 1994 de eerste prijs “uitvoerend jazzmusicus” behaalde.

Het grote publiek leerde Piet Verbist kennen als de bassist van het Jef Neve Trio, maar de man is net zo goed gewonnen voor rock, soul en wereldmuziek. Hij speelde met tal van muzikanten zoals Eric Legnini, Jacques Pelzer, Mark Turner, Toots Thielemans, Paolo Fresu, Bert Joris en Chad McCullouhgh. Momenteel is hij actief in het François Descamps Quartet, JDH (Jan de Haas) Band, Cezarius Gadzina Saxafabra, Michel Paré Quartet, Ancesthree (Ben Sluys/Hendrik Braeckman), Vanishing Pictures, Carmelo Muriel, The Jazz Station Big Band…

In 2002 richtte Piet onder de naam Contour een label op waarop tot nu toe vier CD releases zijn tot stand gekomen: Ancesthree, Jef Neve trio: Blue Saga en It’s Gone, en Michel Paré quartet MP4: Feelin’ Free.

Daarnaast leidt Piet zijn eigen band “Zygomatik” met Herman Pardon (drums), Bram Weyters (piano) en afwisselend de saxofonisten Vincent Brijs, Fred Delplanq of Matt Renzi (USA). In dit project wordt jazz vermengd met rock, soul en funk. Een eerste CD werd uitgebracht in februari 2012 op Origin Records (Seattle, VSA).

Piet doceert aan het Conservatorium van Antwerpen en De! Kunsthumaniora te Antwerpen.

bas
Piet Verbist op contrabas bij jazzathome 2019 in het Brughuis
Piet Verbist op contrabas bij jazzathome 2019 in het Brughuis

Bart Borremans

Geboortejaar
1974

Bart Borremans begon saxofoon te spelen in de academie van Halle op 8-jarige leeftijd.  Eerste stappen werden gezet in harmonieën en fanfares maar snel begon hij zelf bands samen te stellen.  Op 22-jarige leeftijd startte hij zijn studies aan het toenmalige Lemmensinstituut ( LUCA ) bij Frank Vaganée en maakte hij zijn studies af aan het Conservatorium van Brussel bij John Ruocco. 
Naast zijn hoofdinstrument de tenorsax, speelde hij ook in tal van bands andere instrumenten zoals basklarinet, bas , gitaar, keys, ukulele,...  
Bart Borremans maakt deel uit van de Antwerpse scene en heeft albums opgenomen met oa Vaya Con Dios, Milleniums, Isbells, Jelle Van Giel Group, Chris Joris Home Project, Piet Verbist Quartet en speelt momenteel vast bij onder andere BRZZVLL, Saxkartel, Chris Joris, Piet Verbist, Witvrouw,... Als freelance saxofonist valt hij in in verschillende bands waaronder momenteel onder andere Bram Weyters Quartet, Lady Linn, Lester’s Blues, Toon Van Dionant Quartet,...
Kenmerkend is zijn old school vintage tenorsound met veel soul en rauwe energie.
Hij geeft ook les aan de muziekacademies van Sint Agatha Berchem en Lier.
 

sax
saxofonist Bart Borremans
saxofonist Bart Borremans op Jazzathome 2019 in het Brughuis

Toon Van Dionant

Geboortejaar
1976

Toon Van Dionant is afgestudeerd aan het Lemmensinstituut van Leuven in 2004 als Master in jazzmuziek. Dré Pallemaerts was zijn leraar.

Momenteel studeert hij verder aan het conservatorium van Amsterdam. Naast de Andy Declerck - Kari Antila groep, speelt hij ook in het Robin Verheyen Trio, New groove sextet, Andy Declerck Quartet, the Young Bigband, The Young Jazz ensemble en de roots en blues formatie The Belbouchos.

Hij is ook actief als freelance muzikant en speelt veel in België en Nederland. Toon trad al op met onder andere Jeroen van Herzeele, Peter Hertmans en Toots Thielemans.

Hij geeft jazzdrum les aan de muziekschool van Brussel en Sint-Agatha-Berchem.

drums
Toon Van Dionant speelt drums op Jazzathome 2019 in het Brughuis
Toon Van Dionant speelt drums