23

Alain en Chris De Keukeleire-Van Belleghem

Lange Schipstraat 30, Mechelen

Dansschool Devos was tot enkele jaren geleden een begrip in Mechelen. Na de stopzetting van de dansschool werd het pand op indrukwekkende wijze verbouwd tot twee stijlvolle stadswoningen. Je geniet er van een overvloed aan licht en een bevoorrecht zicht op de Dijle en de Hoogbrug. Het concert gaat door op de bovenste verdieping onder het dak.

De Keukeleire - Van Belleghem
voorgevel
zicht op keuken
houten gebinte
binnenruimte tijdens pauze bij jazzathome 2015
terras tijdens pauze bij jazzathome 2019
terras tijdens pauze bij jazzathome 2019
Genre
zang en bas

Tumla

Anneleen Boehme (contrabas) en Fien Desmet (zang) leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze vonden elkaar in een gelijklopende muzieksmaak en een gedeelde passie voor jazz. Tot nu toe werkten ze vooral samen bij theatervoorstellingen met o.a. acteur/regisseur Jan Sobrie waarbij ze zelf muziek componeerden en live uitvoerden (zo schreven zij bijvoorbeeld de muziek voor de recentste voorstelling van Tutti Fratelli, Bloemen Van Een Autist).

Naast de theaterwereld treden ze ook steeds vaker samen op, met zowel eigen werk als een selectie van nummers die hen beiden aanspreekt. Hun interesse voor literatuur en poëzie brengt hen onder meer ook bij gedichten van W.H. Auden die zij samen op muziek hebben gezet. Dit constante zoeken naar connecties tussen jazz, improvisatie, teksten en een eigenheid is een avontuur zonder einde, dus genieten ze er met volle teugen van om dit ook te delen met een publiek. 

groepsfoto Tumla
duo Tumla op Jazzathome 2019

Anneleen Boehme

Geboortejaar
1989

Anneleen Boehme afkomstig uit Izegem startte met contrabas-lessen toen ze twaalf was. Ze begon met het studeren van zowel klassieke als jazzmuziek, maar koos uiteindelijk het jazzprogramma van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag (Nederland) om haar hogere studies muziek te beginnen. Ze startte er in 2007 en kreeg er les van Hein van de Geyn, Frans Van der Hoeven en Janos Bruneel. Ze vervolledigde haar masterstudies aan het conservatorium van Antwerpen (België) bij Nicolas Thys.

Ze volgde masterclasses bij Larry Grenadier, Mike Rossi, Pierre Vaiana, Stefan Lievestro, Hans van Oosterhout, Jasper van ’t Hof, Brice Soniano en vele anderen.

Ze is de bassiste van het gekende Belgische jazztrio LABtrio (met Lander Gyselinck op drums en Bram De Looze op piano), dat ontstond in 2007. Het trio bracht hun eerste album Fluxus uit in 2012 bij Outnote Records (Outhere). Ze stonden op podia van verschillende jazzfestivals in binnen- en buitenland zoals Gent Jazz, Jazz Middelheim, het theaterfestival van Avignon (Frankrijk), Twelve Points Festival (Zweden),Umea Jazz Festival (Zweden), Nattjazz (Noorwegen), Maijazz (Noorwegen) en nog meer. Meer internationale concerten zijn bevestigd voor Scandinavië, Polen, Duitsland en Nederland. Ze hebben hun tweede album opgenomen in New York (in juni 2015) met saxofonist Michaël Attias en cellist Christopher Hoffman als gastmuzikanten. The Howls Are Not What They Seem werd uitgebracht bij Outnote Records (Outhere) in januari 2016. Hun derde album, ter ere van hun tiende verjaardag, wordt verwacht in februari 2017. Het zal opnieuw uitgebracht worden bij Outnote Records (Outhere).

Hoewel Anneleen het meest bekend is als de bassiste van LABtrio, speelt ze ook in vele andere bands zoals Frie Maline, Saragon en GIZMO, en met kleinkunstzangeres Mira. Samen met zangeres Fien Desmet heeft ze een duo en componeert ze ook muziek voor theaterproducties. Ze is zeer veelzijdig, en dat is het minste wat je van haar kan zeggen. Geen wonder dat ze een veelgevraagde bassiste is in de jazz scene. Ze speelt dan ook met verschillende jazzartiesten in heel Europa.

Ze geeft ook lessen jazzcontrabas, basgitaar en klassieke contrabas.

 

contrabas
Anneleen Boehme aan de contrabas tijdens Dinant Jazz 2013
Anneleen Boehme aan de contrabas op Jazzathome 2019

Fien Desmet

Geboortejaar
1990

Fien Desmet studeerde jazz (zang) aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar ze de kans kreeg om – soms lang, dan weer kort – samen te werken met o.a. Tutu Puoane, Kristina Fuchs, Barbara Wiernik, Kurt Van Herck, Ben Sluijs, John Ruocco en Ambrose Akinmusire.

Ze heeft haar eigen project MAY, is zangeres bij Wolf Trio met saxofoniste Marjan Van Rompay en pianist Wout Gooris, maakt deel uit van het vocaal ensemble Birds on a Wire, werkt mee aan een triphop-project van Engelse producer Sonny Dhanowa en zingt mee in het jongste project van Toots Thielemans Jazz Awardwinnaars Federico Stocchi en Daniël Jonkers.

Ze vormt een muzikaal duo met contrabassiste Anneleen Boehme, met wie ze de muziek componeert voor verschillende theatervoorstellingen.

zang
Fien Desmet
Fien Desmet zingt op Jazzathome 2019
Max vrij
5