22

Genre
swing en moderne jazz

The Spielbergs

De muziek van het kwartet is resoluut 'cinematografisch', in de geest van de eerste jazz-soundtrack zoals Miles Davis '' «  Ascenseur Pour L’échafaud ', met een modernere aanpak.

Met swing, improvisaties en veel interactie tussen de vier muzikanten van verschillende generaties, verkent dit kwartet alle mogelijkheden van combinaties en geluiden van de verschillende instrumenten.

Verzameld rond Martin Salemi's composities voor de muziek van Luc Jabon's nieuwste speelfilm "Bruxelles / Brussel, Une Traversée Urbaine" die uitgebracht werd op 2 mei.

groesfoto The Spielbergs
The Spielbergs live

Martin Salemi

Geboortejaar
1988

Martin Salemi werd in Brussel geboren en zijn ouders zijn beide kunstenaars. Zijn vader, die gitaar speelt, heeft hem al op zeer jonge leeftijd in de muziek ingewijd. Hij begon de piano te leren op zijn 6de en voltooide in 2013 zijn master jazz piano met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Martin is geïnteresseerd in alle soorten muziek en in verschillende pianostijlen en heeft, naast jazzpiano, de gelegenheid gehad om klassieke muziek, salsa-, funk-, pop- en rockmuziek te ervaren.

Al heel vroeg, naast zijn instrumentale werk, ontwikkelde hij een interesse voor compositie. Hij begon op jonge leeftijd albums op te nemen - eerste cassettes en vervolgens CD's - die hij deelde met familie en vrienden.

Martin is momenteel betrokken bij twee persoonlijke projecten. OPMOC, die al drie albums heeft opgenomen en meerdere keren internationaal heeft getoerd, en het Martin Salemi Trio, die in 2017 hun eerste album uitbrachten onder het label Igloo Records.

In 2018 won Martin de B-Jazz International Award met het Martin Salemi Trio.

 

piano
Martin Salemi speelt piano  zw foto
Martin Salemi speelt piano

Jordi Grognard

Geboortejaar
1981

De Spaanse saxofonist/klarinettist Jordi Grognard woont en werkt sinds enkele jaren in Brussel.

Hij is terug te vinden in ensembles zoals het Nicola Lancerotti Quartet, Machine Mass Trio en Moker.

Hij is geboren in Namen van een Catalaans-Spaanse moeder en een Franstalige vader. Hij studeerde eerst op klarinet  en dan op jazzsaxofoon (tenor).  Hij heeft gestudeerd in Londen, Brussel en Rotterdam met John Ruocco, Jeroen Van Herzeele, Kris Defoort, Henri Boq en Daniel Stokart. Hij is ook Incidenteel Dj en vinylfreak.

klarinet
sax
Jordi Grognard speelt sax

Manolo Cabras

Geboortejaar
1971

De in Sardegna (Italië) geboren Manolo Cabras, startte zijn muzikale studies op tienjarige leeftijd aan het plaatselijk Conservatorium van Cagliari. Eerst studeerde hij “Klassieke Viool” en “Experimentele composities", vervolgens “Klassieke Contrabas” om enkele jaren later de bas te ontdekken. Op achttienjarige leeftijd geraakt Cabras gepassioneerd door jazz. Hij volgde een masterclass bij Dave Holland, nam deel aan workshops van o.a.Marc Johnson en in 1996 ontving hij de titel ‘High Qualification for Jazz Musicians’ te Sienna (Italië). In Italië speelde Cabras aan de zijde van muzikanten als Enrico Rava, Gianluca Petrella of Paolo Fresu. In 2004 vestigt Cabras zich in Brussel

en wordt hij al snel helemaal ondergedompeld in de Belgische jazzscene. Hij speelt concerten en neemt cd’s op met Ben Sluijs Quartet, Toots Thielemans Quartet, Manuel Hermia trio, Chris Joris Quartet … en Erik Vermeulen trio. Hij is ook een graag geziene gast in de Jazzzolder of bij Jazzathome.

bas
foto Manolo Cabras
bassist Manolo Cabras

Gaspard Sicx

Geboortejaar
1994

Gaspard is afkomstig uit Brussel. Hij begon drums te spelen op zijn zestiende met zijn vrienden in de kelder van zijn ouders als autodidact.

Een paar jaar later ging hij naar de Jazz Studio in Antwerpen, waar hij Manolo Cabras, Marek Patrman en Herman Pardon ontmoette.

Het jaar daarop ging hij naar het Conservatoire Royale de Bruxelles waar hij les kreeg bij Thomas Grimmonprez en Thierry Gutman.

Hij zit nu in de KCB, met Stephane Galland als zijn hoofdleraar. Gaspard is erg actief in de Brusselse live scene. Hij treedt op met Manolo Cabras, Martin Salemi, Quentin Stokart, Nicola Lancerotti, Alain Pierre, Barbara Wiernik, ...

drums
Gaspard Sicx speelt drums
Max vrij
26