20

Genre
bebop jazz met fluit

Stefan Bracaval QU4RTET

Met zijn QU4RTET brengt Stefan Bracaval eigen nieuw repertoire, geïnspireerd door de jazztraditie.

Hiervoor laat hij zich omringen door muzikanten die zich als een vis in het water voelen in deze muziek, waarbij de focus voornamelijk ligt op improvisatie en swing.

 

Stefan Bracaval QU4RTET voor Jazzathome 2019
Stefan Bracaval QU4RTET tijdens Jazzathome 2019

Stefan Bracaval

Stefan Bracaval Quartet brengt originele composities als leider van de groep. De muziek is diep geworteld in de jazztraditie, maar staat open voor invloeden van andere muziekstijlen. Dit brengt zowel variatie als consistentie in het repertoire.

In het Stefan Bracaval Quartet staat de dwarsfluit centraal, die niet zò vaak gehoord wordt in een jazzcontext. Stefan Bracaval wijdt zich exclusief aan dit instrument. Dit instrument, met haar associaties met jazz, maar ook klassiek of wereldmuziek, past perfect in het eclectische karakter van Stefan's jazzmuziek.

fluiten
composities
Stefan Bracaval speelt dwarsfluit zw foto
Stefan Bracaval speelt dwarsfluit tijdens Jazzathome 2019

Hans Van Oost

Gitarist Hans Van Oost is wellicht één van de meest gevraagde Belgische jazzgitaristen. Hij speelde samen in projecten en ensembles zoals het Brussels Jazz Orchestra, Bart Defoort Quartet en is vaak te zien aan de zijde van Rony Verbiest en Ben Sluijs.

Hij begon pas op 19-jarige leeftijd met gitaar en ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Paolo Radoni een aan de Antwerpse Jazzstudio. Hij volgde daarnaast stages bij o.a. Pat Metheny en Serge Lazerevitch.

Sinds 2005 is hij eveneens docent aan het Conservatorium van Gent.

gitaar
Hans Van Oost speelt gitaar in de Jazzzolder 2018
Hans Van Oost speelt gitaar tijdens Jazzathome 2019

Jos Machtel

Geboortejaar
1962

Jos Machtel behoort bij de meest succesvolle Nederlandse contrabassisten. Bovendien is hij een uitstekend tubaïst en trombonist. In zijn carrière tourde hij doorheen zowat heel Europa en woonde en werkte in steden als Madrid en Kansas City en gaf hij les aan verschillende conservatoria.

Hij was te zien aan de zijde van o.a. Deborah Brown, Sal Nestico, Lee Konitz, Dave Schniter, Bill Barron, Philip Catherine en Woody Shaw. Sinds jaar en dag is hij vast lid van het Brussels Jazz Orchestra.

Hij is daarnaast actief bij het Benjamin Herman Trio, Joris Roelofs 4-tet en Dick de Graafs “Jazz meets Classic” en ook in del Ferro-Vaganée Group.

contrabas
Jos Machtel speelt contrabas tijdens Jazzathome 2023

Daniel Jonkers

Geboortejaar
1993

Daniel Jonkers werd geboren in Geleen, Nederland. Na zijn studies in jazzdrums aan het Conservatorium van Maastricht verhuisde hij naar Brussel, de stad waar hij het meest optreedt.

Hij studeerde ook aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, een conservatorium waar hij veel van de muzikanten ontmoette met wie hij nu speelt: Tim Finoulst, Mimi Verderame, Marvin Frey, Martijn Vanbuel, Otto Kint, Hendrik Lazure, Fil Caporali, Toni Mora, Vincent Thekal, Pauline Leblond, Marie Fikry ...

drums
Daniel Jonkers speelt drums tijdens Jazzathome 2023

Luc en Chris Michiels-Nyssen

Korenmarkt 6

Huis Michiels is een historisch atelier voor torenuurwerken en beiaarden.

In 1860 bedacht Edward Michiels een manier om torenuurwerken elektrisch aan te drijven. Beiaarden & Torenuurwerken Michiels stond toen al garant voor kwaliteit.

Luc Michiels - achterkleinzoon van Edward - installeert torenuurwerken, wijzerplaten en sturingen maar ook voor onderhoud en restauratie, vergulden of de aankoop van schoolbellen kunt u bij Beiaarden & Torenuurwerken Michiels terecht.

Eertijds zogenaamd "Keizerin", later torenuurwerkmakerij (zie gevelplaat), volgens de eigenaar in 1860 gesticht door Edward Michiels. Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder een afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen, kunstleien).

Mooie barokgevel; jaartal 1680 op de sluitsteen van de rondboogdeur; latere aanpassingen. Zandstenen krulgevel met aangepaste rechthoekige vensters (18de-, 19de-eeuws), voormalige kruiskozijnen (zie wigvormig ontlastingssysteem op tweede bouwlaag) op de benedenverdieping verlaagd en verbreed, waarvoor bouwaanvraag van 1890. Deurrisaliet tussen vlakke pilasters van baksteen; bij recent onderzoek van de gevel werden twee stenen zwikken of aanzetten van een bogenrij blootgelegd, mogelijk wijzend op een register met boogvensters van een vroegere insteekverdieping.

(bron: Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed)

voorgevel bij Michiels
ingang naar het atelier van Michiels-Nyssen
optreden in de kelder bij Michiels-Nyssen
in de kelder bij Michiels-Nyssen