10

Genre
latin jazz

Jean-Luc Pappi Trio

Het Jean-Luc Pappi Trio is mooie symbiose tussen gepassioneerde musici die geïnspireerd en vrij spelen.

Ze brengen voornamelijk eigen composities, maar ook enkele standards met Cubaanse, Braziliaanse en West-Indiase ritmes, verrijkt met jazzharmonieën. De improvisatie gebeurt op alle niveaus, ritmisch, melodisch, harmonisch, dus het is altijd verrassend voor het publiek.

Door zijn klassieke opleiding behoudt Jean-Luc Pappi een rijke sonoriteit in nuances en een vleugje legato, ondersteund door een vurig temperament dat overgaat van de meest intieme momenten naar een explosie van energie.

Jean-Luc Pappi Trio
Jean-Luc Pappi Trio op Jazzathome 2018

Jean-Luc Pappi

Geboortejaar
1964

Jean-Luc Pappi heeft een klassieke opleiding gevolgd en behaalde een eerste prijs piano en kamermuziek aan het franstalig Koninklijk Conservatorium van Brussel, maar gaat zich heel snel specialiseren in jazz.

Jean­Luc wordt aangemoedigd door musici zoals Toots Thielemans en Steve Houben, met wie hij gedurende een jaar speelt in de groep «Cuban Breeze». Steve Houben speelt als «special guest» voor zijn eerste CD : «JOJOBA». De contrabassist Eric Fusillier is de co-leader van de groep.

Beïnvloed door Herbie Hancock, Joey Calderazzo en zijn meervoudige ervaring in de latijns­amerikaanse muziek, gaat Jean­Luc Pappi z'n eigen stijl creëren die een mengelmoes is van jazz, latijns­amerikaanse en klassieke muziek, op een basis van improvisatie.

In 2010 richt hij zijn eigen trio op, waarmee ze het universum van zijn composities gaan verkennen, een wereld die voortdurend in beweging is, waar op ritme en melodie geïmproviseerd wordt. 

piano
Jean-Luc Pappi speelt op toetsen

Chris Mentens

Chris Mentens is een Belgische jazz-bassist, componist en arrangeur. Mentens studeerde musicologie aan de universiteit van Leuven en kreeg les van Hein Van de Geyn, John Clayton en Ricardo del Fra. Hij was veertien jaar lang lid van de groep van Chris Joris, de Chris Joris Experience, waarmee hij verschillende platen opnam. Verder begeleidde hij allerlei musici en vocalisten, waaronder Mal Waldron, Slide Hampton, Deborah Brown en Silvia Droste. In 2003 verscheen de eerste plaat van zijn groep Chris Mentens Jazz Van, in 2007 volgende een tweede album. Hij speelt in verschillende bands, waaronder Multitude en treedt op in binnen- en buitenland, waaronder in clubs en op (jazz-)festivals.

Mentens geeft ook les, hij doceert jazzgeschiedenis aan de universiteiten van Antwerpen en Brussel en is hoofd van de jazzafdeling van De! Kunsthumaniora in Antwerpen.

contrabas
Chris Mentens speelt contrabas

Bruno Castellucci

Geboortejaar
1944

Geen drumschool of conservatorium voor Bruno Castellucci , althans niet als leerling. Toch stond hij al heel snel op het podium dankzij het winnen van een jazzconcours en de helpende hand van grote namen die het vak kenden. Zijn devies van in het begin: goed luisteren naar anderen en geen onderscheid maken tussen jazz en overige muziekstijlen.

Het leverde hem door de jaren heen werk op aan de zijde van o.a. André Brasseur, Alex Scorier, Art Farmer, Philip Catherine, Joe Zawinul, Chet Baker en Jaco Pastorius. In 1974 werd hij de vaste drummer van Toots. Een rol die hij tevens drie decennia lang vervulde in de bigband van de Duitse trombonist Peter Herbolzheimer.

Ook artiesten als Maurane en Marc Moulin deden beroep op zijn diensten. Hij was zelfs een aantal maanden te horen in de musical ‘Hair’ en was de drummer op de originele versie van ‘Eviva Espana’.

Castellucci zijn naam circuleerde niet alleen door heel de Europese jazzscene als betrouwbaar en professioneel drummer voor liveoptredens maar hij was eveneens een fel gegeerd sessiemuzikant.

Hij is nog steeds actief als lesgever en ook het podium wil hij nog altijd voor geen geld missen. Hij heeft er al een rijk gevulde carrière op zitten van 50 jaar vakmanschap.

drums
Bruno Castellucci speelt drums
Max vrij
30