02

Genre
melodieuze jazz

Anne Wolf & Theo de Jong Duo

"Het duo is een favoriete setting die Anne Wolf grote vrijheid voor expressie geeft, samen met haar "partner in crime" bassist Theo De Jong. Door een mengeling van jazz standards en eigen composities beleeft u hun passievolle, muzikale reis zonder grenzen." 

 

Anne Wolf & Theo de Jong Duo
Anne Wolf & Theo de Jong Duo
Anne Wolf & Theo de Jong Duo groepsfoto

Anne Wolf

Geboortejaar
1967

Anne Wolf is een Belgische jazz-pianiste en keyboardspeelster uit het Brusselse.

Wolf studeerde klassieke piano en ging in het midden van de jaren tachtig naar het Conservatorium van Brussel, waar ze onder meer muziektheorie, muziekanalyse en harmonie en later jazzpiano studeerde. Ze kreeg hier les van Charles Loos en Eric Legnini.

Nog tijdens haar studie was ze al actief als professioneel muzikante, niet alleen in de jazz, maar ook in bijvoorbeeld de popmuziek.

Na haar studie begon ze een trio en in 2001 kwam ze met haar eerste album. Naast haar trio speelde ze tevens in de groepen van Pierre Van Dormael en Charles Loos. In 2002 ontving ze een Django d'Or voor jong talent. In 2010 verscheen de tweede plaat van haar trio, nu met haar echtgenoot, de Nederlandse contrabassist Theo de Jong en de (eveneens Nederlandse) percussionist Janco van der Kaaden.

Wolf heeft meegespeeld op opnames van onder meer Sttellla en Cheiro de Choro.

In oktober verschijnt een nieuwe CD « Danse avec les Anges » bij Igloo met haar groep "ANNE WOLF QUATUOR".

piano
Anne Wolf aan de piano
Anne Wolf aan de piano tijdens Jazzathome 2019

Theo de Jong

Theo de Jong groeide op in Utrecht. Zijn vader en moeder waren eind jaren vijftig een muziekschool aan huis begonnen. Het was de eerste muziekschool voor lichte muziek. Toen Theo 11 jaar was, kwam zijn vader met een basgitaar aan en vanaf die tijd speelt Theo basgitaar. Op zijn 14e ging hij optreden, op zijn 16e deed hij zijn eerste studiowerk.

Hij heeft met Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis, Batida, Ekseption, Ilse DeLange, Karel Boehlee, Toon Roos, Gino Vannelli, Kaz Lux, Maurane, Philip Catherine, Dado Moroni, Dee Dee Bridgewater, Peter Herbolzheimer Big Band, Bobby Malach gewerkt.

Theo geeft sinds 1985 les op de conservatoria van Amsterdam en Utrecht en speelt in verschillende bands : 3HandsClapping (met gitarist Peter Tiehuis and percussionist Bart Fermie), Peter Hertmans Quartet, Anne Wolf Trio, Karel Boehlee Trio.

Theo over het spelen van de bas:

“Bassisten zorgen voor de continuïteit in de muziek. Ze vormen een anker waar andere muzikanten zich aan vast kunnen houden. Zo’n steun en toeverlaat wil ik graag zijn.”

akoestische basgitaar
Theo de Jong speelt gitaar
Theo de Jong speelt gitaar op Jazzathome 2019
Max vrij
6