The Chapel

Sint-Romboutskerkhof 2, Mechelen

Midden 2019 opende in Mechelen Taste-M. Het historische pand en de Congregatiekapel op het Sint-Romboutskerkhof, waar voorheen de Jazzzolder vzw huisde, werd officieel omgedoopt tot Taste-M. Drie bevriende ondernemers kochten een tijd terug het pand aan met de bedoeling er een zaak te beginnen met de focus op smaak Mechelen.

Wim Voss, Elsje Van den Bogaert en Mehdi ­Mathlouthi zijn al vele jaren bevriend. Ze werken onder meer samen in het marketing- en communicatiebureau NewWorld. Maar ook bij de Mechelse winterbar en bij M-Eatery komen we hun namen tegen. Op de benedenverdieping van het statige pand, in de prachtige kelder met zijn gewelven en in de monumentale kapel is er een beleveniscentrum. Daarvoor werkten de ondernemers samen met architecte Ariane Van Craen en interieurarchitecte Anneke Crauwels. Zij bedachten eerder al de interieurconcepten voor M-Eatery en Sava. Zo is het pand achteraan opengewerkt met een grote glazen wand, zodat er een sterkere link is met de tuin. Die is ook toegankelijk via de Oude Beggaardenstraat aan het Aartsbisschoppelijk paleis.

De historische kelder is omgevormd tot een exclusieve Wine & Cheese speakeasy (The Cellar) met wijntastings. De ruime kelder zal rechtstreeks toegankelijk zijn vanaf het Sint-Romboutskerkhof.

De kapel zag het levenslicht in 1856 en werd volledig gefinancierd door privégiften van de Mechelaars. Architect P.J.A De Cocq ontwierp het gebouw met eclectische voorgevel, tal van heiligenbeelden en een kruisweg voor de Mechelse Congregatie van de Dienstmaagden van Maria. Die congregatie blies haar laatste kaars uit in 1949. Vanaf dan vormt de kapel het decor voor concerten en theatervoorstellingen. The Chapel brengt ook vandaag smaakvolle events, gaande van (aperitief)concerten tot exposities, recepties of diners.

 

The Chapel
The Chapel groepsfoto
voorgevel The Chapel op Sint-Romboutskerkhof
pad naar The Chapel op Sint-Romboutskerkhof