Chronophone

Jessie Willemse bracht het grootste deel van haar jeugd door in Frankrijk, waar haar liefde en passie voor Franse muziek ontstond. De Franse taal en cultuur kent voor haar dan ook geen geheimen.

In haar band Chronophone vertolkt ze Brigitte Bardot, Françoise Hardy, Edith Piaf, France Gall, naast tal van andere luisterrijke Franse artiesten.

Ondersteund wordt ze hierbij door Hans IJzerman (toetsen), Frank De Wolf (contrabas) en Steven Michielsen (drums & backing vocals), die samen een ijzersterke ritmesectie vormen.

Jessie was al op de radio te horen met haar vorige groep Jazzilan, en had succes tot in Nederland en Frankrijk met de kleurrijke swingband Les Amis de Louis.

Chronophone
Chronophone op podium

Jessie Willemse

Jessie is zangeres, studeerde aan de Antwerpse Jazzstudio, en behaalde het diploma Bachelor Muzikale Opvoeding aan de Artesis Hogeschool Antwerpen. Zij trad wekelijks op in diverse ensembles, waaronder Sarah Ferri, Jazzilan en diverse muziektheatergezelschappen. Zij doceerde 5 jaar muzikale opvoeding aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en muziekinitiatie aan de Academie voor Muziek en Woordkunst Borgerhout. Verder behoorde ze tot de vaste kern van Jeugd & Muziek die workhops ontwikkelde en deze workshops in scholen gaf. De workshops waren voornamelijk gericht op creatief musiceren. Ze wist dan ook als geen ander op begeesterende manier kinderen in te wijden in de wereld van de muziek.

Theaterervaring deed ze op als zangeres bij het muziektheatergezelschap Pulcinella, en ze volgde ook cursussen theaterimprovisatie bij de Belgische Improvisatieliga (BIL). In 2003 richtte samen met drummer Steven Michielsen en pianiste Els Nicasy de groep Les Amis de Louis op, een originele 8-koppige formatie die eigenzinnige interpretaties bracht van swingende nummers uit de jaren 1930 -1960. Met deze groep stond zij bijna wekelijks op het podium en speelde zij op plaatsen als de Vooruit, de Roma, de Paulusfeesten in Oostende, evenementen van Radio Modern, Brussels Jazz Marathon, Vorst Nationaal,... De groep was ook enkele malen te gast in Nederland.

Met de groep JAZZILAN bracht ze in mei 2012 het album 'Labirinto' uit (met muziek van Jeroen Malaise en teksten van haarzelf) dat met succes werd voorgesteld in de Brusselse Botanique. Sindsdien was de groep regelmatig te horen op radio Klara.

Verder trad Jessie regelmatig op als backing vocal van Sarah Ferri (bekend van de hits 'On My Own' en 'The Man Who Was Bored') en was zij ook te horen op haar debuutalbum Ferritales.

Vóór Jessie door de jazzmicrobe werd gebeten, volgde zij 4 jaar klassieke zang bij o.m. Ann Engels en Beatrijs De Vos. Zij toerde een tijdje als backing vocal bij Helmut Lotti en als koorlid ter ondersteuning van operagezelschappen.

zang
zangeres Jessie Willemse
zangeres Jessie Willemse tijdens Jazzathome 2019

Frank De Wolf

Frank is een muzikale duizendpoot die zijn sporen heeft verdiend als dirigent,  trompettist en contrabassist. Zo speelde hij met zijn eigen trio concerten in binnen-en buitenland.

Hij wordt zeer veel gevraagd bij orkesten, bigbands en  jazzcombo's.

Hij speelt o.a. bij Djartman rond zanger Sam Stuyck.

contrabas
Frank De Wolf speelt contrabas