Baz Trio

Bassist Basile Rahola en pianist Wajdi Riahi hebben samen getoerd in Tunesië en daaruit is hun vriendschap ontstaan om samen verder muziek te gaan maken. In Frankrijk ontmoetten ze de Franse drummer Oscar Georges die ook les volgt in Brussel. Zo vormden ze het jazz trio Baz naar de leider Basile.

Na een reeks concerten in Frankrijk, heeft de groep, door hun wederzijds gevoel van kameraadschap, besloten door te gaan met het opnemen van hun debuutalbum.  

Ze wonnen de JazzContest Mechelen van 2018 als beste groep.

Baz Trio tijdens Jazzathome 2019 in Het Predikheren
Baz Trio tijdens de finale van JazzContest Mechelen in 2018
prijsuitreiking beste groep tijdens de finale JazzContest Mechelen 2018
groepsfoto Baz Trio

Basile Rahola

Geboortejaar
1994

Basile Rahola studeerde aan de École nationale de musique, danse et art dramatique van Villeurbanne en woont in Barcelona.

Hij is de leider van de groep.

bas
Basile Rahola speelt bas tijdens finale JazzContest Mechelen in 2018
Basile Rahola speelt bas tijdens Jazzathome 2019 in Het Predikheren

Genuanceerd, subtiel en oprecht, geboren uit de grote complexiteit die jonge muzikanten verenigt, neemt de muziek van de Baz Trio tijd, met veel aandacht voor stilte en akoestisch geluid.

Pianist Wajdi Riah is beïnvloed door de traditionele Tunesische ritmes en melodieën zoals Stambeli en brengt bijzondere kleuren aan het geluid van het trio, dat wordt aangevuld door het moderne spel van drummer Oscar Georges en bassist Basile Rahola, de hoofdcomponist van de groep.

De diversiteit van de artiesten is een kracht waarbij de inspiratie van elk individu het geheel verrijkt.

Dit trio, bekend om zijn samenhang, brengt een eclectische, originele en melodieuze muziek.