T'Rio Nova

In 1982 richtte Frank De Roeck “T’Rio Nova” op. Behalve percussionist Paul Bruynseels kende de groep over de jaren een wisselende bezetting. Sinds 2005 is Marleen De Mey de zangeres. Momenteel versterkt de Mexicaanse polyinstrumentalist José Louis Montiel Moreno het trio.

De Bossa Nova is warm, sensueel, rustig en sfeervol met een ingetogen karakter. Niet voor niets, naast samba, de meest populaire muziek van Brazilië.

Bossa Nova ontstond eind jaren 50 in Rio de Janeiro , uit een reeks rijke Braziliaanse muzikale tradities en als reactie op de opzwepende samba die we kennen van het beroemde carnaval, .. De Bossa Nova echter was verfijnder en harmonisch rijker, mede dankzij de invloeden van de Jazz die uit Amerika kwam overgewaaid en kreeg wereldwijde bekendheid dankzij grondleggers als Joâo Gilberto, Antônio Carlos Jobim, Baden Powell, Vinicius de Moraes, Astrud Gilberto e.a.

T'Rio Nova groepsfoto geposeerd

Marleen De Mey

Marleen De Mey studeerde klassieke gitaar maar heeft altijd al liefde voor het zingen gekoesterd. In 2005 stapte zij bij ‘T’Rio Nova. Zij brengt de bossanova in de originele taal: het Portugees.

zang
zangeres Marleen De Mey

Frank De Roeck

Na zijn studie klassieke gitaar volgde Frank De Roeck een gitaaropleiding bij de Antwerpse Jazz gitarist Marcel Bossu. Deze legende leerde Frank de gitaar kennen in al haar facetten: klassiek, folk, jazz, blues… na het ontdekken van die diverse muziekstijlen was de keuze van Frank heel duidelijk. Hij werd bekoord door de ritmes en klanken van de Braziliaanse bossanova en dat werd dan ook zijn grote passie.

Met als voorbeeld Baden Powell perfectioneerde hij zijn gitaarspel. Hij brengt deze geniale gitarist als het ware terug tot leven.

In 1982 richt hij T’Rio Nova op.

gitaar
Frank De Roeck poseert met gitaar

José Luis Montiel Moreno

José Luis Montiel Moreno mag je gerust beschouwen als polyinstrumentalist die geniet van het bespelen van alle mogelijke snaarinstrumenten waaronder de basgitaar en de contrabas.

Zijn internationale muziekcarrière die meer dan 35 jaar geleden startte in Mexico, zijn geboorteland, verklaart zijn kennis van vele muziekstijlen.

basgitaar
José Luis Montiel Moreno speelt gitaar
José Luis Montiel Moreno poseert met basgitaar

Paul Bruynzeels

Paul Bruynzeels begon als achtjarig tamboertje in een harmonie.

Hij werd autodidact slagwerker en was een tiental jaar lid van een allround dansorkest.

Sinds begin jaren 1980 is hij vaste drummer bij ‘T’Rio Nova.

De laatste jaren schakelde hij over naar percussie zoals conga en cajun.

percussie
Paul Bruynzeels speelt conga