Rebekka Van Bockstal

Geboortejaar
1994

Rebekka Van Bockstal (1994, Lier) kwam voor het eerst in contact met muziekonderwijs in de muziekschool van Lier waar ze reeds als 8-jarige begon met notenleerlessen en klassieke gitaar. Een diepgaande interesse voor muziek kwam er pas later wanneer ze als 15-jarige voor het eerst jazzmuziek leerde kennen en spelen.

In 2012 begon Rebekka haar opleiding in de uitvoerende muziek aan de jazzafdeling van het Gentse Conservatorium. Hier kreeg ze drie jaar les van Hans Van Oost, zijn passie voor het vak stimuleert haar tot op de dag van vandaag. In 2015 werd het tijd voor wat nieuws. Rebekka besloot om haar studies verder te zetten aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze momenteel haar Master in de uitvoerende muziek (jazz) volgt en les krijgt van Peter Hertmans.

Bij Art Brut 5tet deed Rebekka een eerste spelervaring op. In 2015 kreeg de band nog erkenning als finalist van de ‘Concours XL Jazz’ wedstrijd tijdens Brussels Jazz Marathon. Momenteel schrijft Rebekka eigen werk voor onder andere haar eigen kwartet: RVB Quartet. Verder is ze ook actief als vaste gitariste van zangeres Diana Aivia en bij The Andrews Brothers.

gitaar
gitarist Rebekka Van Bockstal