04

Genre
piano solo

Bas Bulteel solo

P.I.L. is Bas' persoonlijk laboratorium, waarin hij on the spot solo pianomuziek creëert:  "Ik start vanuit een volledige vrijheid en laat me inspireren door de flow en de mood van het moment. Ik ga op zoek naar innerlijke rust door te experimenteren. Comfortzones vergeet ik, grenzen zijn er ook niet. Zen, minimalistisch, mysterieus, gekleurd, verrassend, ... Voor mij werkt het als een vorm van meditatie."

Bas Bulteel in water met de voeten

Bas Bulteel

Geboortejaar
1971

De Oostendse pianist en componist Bas Bulteel studeerde aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht, en volgde masterclasses bij o.a. Barry Harris en Fred Hersch om zich als jazzpianist verder te ontwikkelen. Zijn virtuoze pianospel bracht hem op tal van podia doorheen Europa aan de zijde van o.a. Jean Warland Trio, Richard Rousselet, Ronny Verbiest, Phil Abraham, Toots Thielemans, Deborah Brown, Judy Niemack, Art Farmer, Clark Terry, Archie Shepp, Ronald Douglas, Johnny Griffin, Danny Doriz, Clare Foster, Rachel Gould, Anca Parghel, Philip Catherine, ...

In 2014 besloot Bas zich voluit op de jazz te storten en verzamelde hij zijn hoogstpersoonlijke dreamteam met drummer Bruno Castellucci en bassist Bart de Nolf in het Bas Bulteel Trio. Voor dit trio schreef hij twaalf ijzersterke composities bij elkaar, verzameld op de eerste plaat ‘Coming Home’ die verscheen in 2013 op het W.E.R.F.-label. Tijdens het evenement ‘Klara in de Singel’ in 2014 werd ‘Coming home’ gelauwerd als het beste jazzalbum van het jaar.

piano

Marc en Grete Goovaerts-Smekens

Sint-Jacobstraat 62, Mechelen

Dit unieke pand, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de dertiende eeuw werd in 1472 aangekocht door de schuttersgilde van de Kolveniers. Na de godsdienstoorlogen werd het in 1591 in ere hersteld. De huidige eigenaars hebben het historische gedeelte uitgebreid met een contrasterende en tevens monumentale nieuwbouw, waar de optredens zullen plaatsvinden, met zicht op de mooie stadstuin.

 

Zogenaamd "Kolveniershuis", huis en ingang aan het schiethof der kolveniersgilde. Traditioneel breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) door middel van muurankers gedateerd 1591.

Bak- en zandstenen dubbelhuis op zandstenen plint met rechts gedicht keldergat. Herstoken kruiskozijnen met onder meer vernieuwd materiaal op de begane grond. Oorspronkelijke kruiskozijnen onder dubbele ontlastingsboog op de bovenverdieping. Rechthoekig dakvenster met vernieuwde latei. Kleine rechthoekige deur voorzien van zandstenen negblokken en dito latei op consoles; bolkozijn als bovenlicht. Rij van onregelmatige zandstenen bollen (kanonballen?) tussen de bouwlagen en onder de steigergaten. Overhoekse muizentandfries onder de vernieuwde kroonlijst. (bron Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed)

voorgevel woning Goovaerts-Smekens
publiek in living bij Goovaerts-Smekens
publiek in living bij Goovaerts-Smekens
tuin bij Goovaerts-Smekens
keuken bij Goovaerts-Smekens
publiek in living bij Goovaerts-Smekens