09

Galerie M

Kanunnik De Deckerstraat 56, Mechelen

Het woonhuis dateert van ongeveer 1825 en is gelegen in het historisch centrum van de Stad Mechelen. De Kanunnik de Deckerstraat was vroeger gekend als de Peperstraat waar zowel de bekende schilder Maurus Moreels (leerling van Rubens) als de familie Beethoven heeft gewoond.  Na een volledige restauratie betrokken Jef en Marleen het pand in 2009.

Achter in de mooie stadstuin die bij het huis hoort vind je de kunstgalerie die uitgeeft op het kerkstraatje dat deel uitmaakt van het klein begijnhof.

Het oorspronkelijk (vervallen) bijgebouw is minstens 300 jaar oud en is nu gerestaureerd. Geschiedenis versus heden, architectuur versus kunst, materie versus idee. 

Galerie M verwijst naar de naam van de zaakvoerster .

De focus in de galerie ligt op diverse actuele kunstuitingen, schilderijen, tekeningen, glas, beeldhouwwerk, design maar ook op de schoonheid van de etnische kunst. De galerie is een forum voor zowel jonge kunstenaars als voor de meer gevestigde waarden. De galerie is een brug tussen kunstenaars en kunstgeïnteresseerden. Kunstmaker versus bewonderaar.

avondfoto tuin
zicht op huis vanuit tuin
standbeeld in tuin
logo Galerie M
voorgevel Galerie M
tuin van Galerie M
achtergevel Galerie M
living Atelier M
Genre
melodische cooljazz

Jazz Anchor

"Jazz Anchor is een duo van trombonist Manten Van Gils en gitarist Peter Verbraken. Zowel Peter als Manten hebben muziek gecomponeerd die in deze ongewone maar zeer smaakvolle combinatie van instrumenten past. De stijl heeft sterke invloeden van Philip Catherine, Chet Baker en komt zo in de zachtere, geraffineerdere contreien van de jazz terecht. De naam Jazz Anchor is gelinkt aan de stad Mechelen en haar brouwerij, Het Anker, maar ook aan de mogelijke samenwerking met bijkomende muzikanten, of de locaties waar we ons anker uitgooien. 

Kijk op hun website voor geluidsopnames.  De zwart foto's zijn van Jan Smets.

Jazz Anchor duo in Mechelen
Jazz Anchor duo poseert
Jazz Anchor duo

Manten Van Gils

Geboortejaar
1980

Manten Van Gils is een freelance trombonist en componist. Als trombonist is hij voornamelijk actief in jazz, latin, bigband en pop. Als componist schrijft hij voor symfonisch orkest, bigband, strijkkwartet en jazz combo. 

Manten is stichter van de Quintessence Bigband en Jazz Anchor, zijn jazz-duo met gitarist Peter Verbraken en bedenker van Aminorella, de prinses uit de gelijknamige jazz opera (yet to come).

trombone
Manten Van Gils poseert

Peter Verbraken

Peter Verbraken werd geboren in Kassel, Duitsland, waar hij zijn diploma's voor klassieke gitaar, jazz gitaar, basgitaar, muziektheorie en arrangement behaalde.
Sind 1996 geeft hij les MIDI, jazz, bas en popgitaar aan het Koninklijk Conservatorium Gent. Hij werkt vooral als studiomuzikant, componist en arrangeur.
In 2005 nam hij een album op met Michel Legrand. Peter Verbraken tourde ondermeer met Caravelli in Japan en werkte mee aan de creatie van 'Scopa' (Wim Mertens).

gitaar
Peter Verbraken speelt gitaar
Max vrij
17