Boogaleo Trio

In 2012 startte Boogaleo met een eerste concert in het voormalige Archief van Hombeek.

De groep werd opgericht op initiatief van de Mechelse jazzmuzikant Leo Teughels en brengt boogaloo, een unieke mix van jazz, soul en latin music.

In de regio Mechelen speelde de groep onder de naam Boogaleo Band met grotere bezetting (met Peter Verbraken, gitaar) op de Dijlefeesten, tijdens open deurdagen in Brouwerij Het Anker, op Jazz at Home 2012, op de Molenbergfeesten te Blaasveld. Nadien speelde Boogaleo Band verschillende concerten in Antwerpen, Liège, Thann (Frankrijk) ...

Boogaleo Trio
Boogaleo Band live on stage

Leo Teughels

Geboortejaar
1948

Sinds enkele jaren is Leo met pensioen en houdt zich meer dan ooit creatief bezig met jazz spelen.
Een aantal concerten speelde hij in de “boogaloo” stijl met de Boogaleo Band, waaronder een concert voor een grote vriendengroep in de Franse stad Thann (Alsace).
Hij volgde workshops met de Nederlandse topmuzikanten Tim Welvaars (chromatische harmonica) en Naomi Adriaansz (tenor sax).
Met deze muzikanten (Amsterdam Connection) speelde Leo mee op Breda Jazz Festival, deze keer vooral op bariton sax.

De laatste jaren is de “chromatische harmonica” de nieuwe muzikale uitdaging. Om dit instrument met de nodige meesterschap te bespelen, kreeg Leo de juiste aanwijzingen van Tim Welvaars, die destijds de enige echte student was van Toots Thielemans.

Saxen (sopraan, alt, tenor, bariton)
dwarsfluit
chromatische harmonica
Leo Teughels speelt dwarsfluit
Leo Teughels speelt sax bij Goovaerts-Smekens op Jazzathome 2018