zondag 12/9 om 19:30 en 21:30

Genre
pianomuziek

Bram De Looze, Bram Weijters en Ewout Pierreux "Triple piano"

Zes handen te gast bij Quatre Mains! En die handen behoren toe aan drie bekende namen uit het landschap van de Belgische jazzpiano: Bram De Looze, Bram Weijters en Ewout Pierreux (gerangschikt van jong maar allesbehalve onervaren tot ervaren maar alles behalve oud!).

Elk hebben ze hun eigen unieke stem en elk spelen ze in uiteenlopende projecten, maar ze delen een voorliefde voor akoestische settings en zijn stevig gegrond in de rijke jazztraditie. Samen gaan zij aan de slag en brengen zowel eigen werk als jazzstandards in wisselende solo-, duo en triobezettingen, kortom piano party!

Triple piano compositie groepsfoto door Jassepoes

Bram De Looze

Geboortejaar
1991

Bram De Looze is een Belgische jazzpianist die in 2011 afstudeerde aan het Lemmensinstituut. De Looze studeerde vervolgens een jaar in New York City aan de New School For Jazz and Contemporary Music.

Met drummer Lander Gyselinck en bassiste Anneleen Boehme richtte hij de jazzband LABtrio op, die in 2008 de Belfius Axion Classics competitie won, en een jaar later de Brussels Jazz Marathon. In 2011 won de band de hoofdprijs op het internationale jazzconcours van Tremplin Jazz d'Avignon. Het eerste album Fluxus werd uitgebracht in 2013.

Met twee medestudenten aan Lemmensinstituut, bassist Jos Machtel en drummer Matthias De Waele, bracht hij eveneens in 2013 het album Foster Treasures uit. Eind 2014 lanceerde De Looze het septet Septych dat in 2015 hun eerste album uitbracht.

piano
Bram De Looze speelt piano in Jazzzolder

Bram Weijters

Geboortejaar
1980

Volgde vanaf zijn achtste muziekles aan de Stedelijke Muziekacademie van Sint-Niklaas. Hier leerde hij piano en slagwerk. Als tiener speelde hij drums in enkele plaatselijke rockgroepen. Na het middelbaar studeerde hij jazzpiano aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen,
vervolgens jazzcomposition and arranging aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. In Italie (Perugia) woonde hij een jazzstage bij met docenten van Berklee College of Music. Hier werd hij beloond met een beurs.
Bram volgde pianolessen bij Christophe Erbstoeser, Erik Vermeulen en Diederik Wissels.
Compositie volgde hij bij Kris Defoort, Erwin Vann, Pierre van Dormael en Bert Joris. Daarnaast kreeg hij ook les van o.a. Stephane Galland, Chander Sardjoe, Kurt Van Herck en volgde masterclassesbij Kenny Werner, Anthony Braxton, Gary Peacock, Mark Turner, Dave Liebman, Bill
Carrotters, Toots Thielemans, Maria Schneider …
Bram was actief in zeer uiteenlopende projecten: Hij speelde niet alleen in talloze jazzgroepen (Deep, Bram Weijters quartet, Muze 5,…), maar deelde ook het podium met hip-hoppers als Jerboa, Dj Lefto en MC Krewcial.
Hij speelde ook met rockgroepen als Giants of the air (finale Humo’s rockrally 2004), en begeleidde het Franse chanson van Aznavour in "Aznavoners". Met deze diverse projecten concerteerde hij in tal van jazzclubs, culturele centra, jeugdhuizen, concertzalen en op festivals.
Momenteel speelt Bram vast bij onder meer: Dez Mona, Jerboa , Fables of Fungus en Atatchin.
Hij schrijft composities en arrangementen voor enkele van deze groepen.

piano
Bram Weijters op piano

Ewout Pierreux

Geboortejaar
1978

Leraar Piano Jazz en ensemble Jazz

Opleiding:  Master jazz piano aan het Lemmens instituut

Speelt momenteel bij de Zuid-Afrikaanse zangeres Tutu Puoane en is tevens haar levenspartner. Hij is de pianist bij het Rebirth::Collective (de achtkoppige mini-bigband o.l.v. trombonist Dree Peremans) en hij leidt ook zijn eigen trio en speelt mee in groet Koen Lieckens' HITmachine. 

In 2010 richtte hij samen met Tutu Puoane het platenlabel SoulFactory Records op en produceerde hij haar twee laatste albums 'Breathe' en 'iLanga'. Puoane's album 'Quiet Now' waarop hij als pianist te horen is, won in Zuid-Afrika de prestigieuze South African Music Award (= Zuid-Afrikaanse grammy) voor Beste Jazz Album van 2010.

Ewout is sinds 2012 de vaste programmator van concerten in cafe Den Hopper in Antwerpen

piano
Ewout Pierreux speelt piano

Quatre Mains

Cortenbachplein 8, Mechelen

Het Hof van Cortenbach is een 16e-eeuws stadspaleis gelegen aan de Korenmarkt in Mechelen. Het paleis met een huiskapel en monumentale schouw werd tussen 1520 en 1530 gebouwd in opdracht van Jan IV van Cortenbach. Het is opgetrokken in traditionele bak- en zandsteenstijl onder steile zadeldaken.

Het is beschermd als monument in 1982. Na jaren van leegstand en verkrotting werd het pand in 2013 aangekocht door de stad Mechelen en in 2016 werd gestart met de restauratie. 

Sinds 2021  heeft pianowinkel Quatre Mains  bekend uit Gent er in Mechelen zijn ‘Premium Secondhand Store’ gevestigd.  Er zijn ook enkele studentenstudio's. 

Benedikte Van Garsse en Chris Taerwe verwelkomen U op de eerste verdieping. 

 

voorgevel Quatre Mains
piano's Quatre Mains
zaakvoerders Quatre Mains Benedikte Van Garsse en Chris Taerwe