11

Anton en Kerlijne De Groeve - Van Steen

Koningin Astridlaan 14, Mechelen

Bescheiden herenwoning uit de 19 de eeuw met originele details die verwijzen naar de stad Mechelen, nu bewoond door een jong muziekminnend gezin.

voorgevel bij Kerlijne Van Steen
detail voorgevel bij Kerlijne Van Steen
Genre
melodische dromerige jazz

Jogo Duo

In 2017 besluiten Wout Gooris en Sam Joris om hun ideeën over muziek uit te proberen in een nieuwe bezetting. Als uitgangspunt composities van Wout waarbij schijnbaar eenvoudige melodieën via vernuftige harmonische kleuren naar een hoger niveau worden getild.

Een warme, ingetogen trompet-klank in combinatie met eigenzinnig en intelligent pianospel, zorgt voor een krachtige symbiose die alle uithoeken van het emotionele spectrum verkent.

Jogo duo
Jogo duo op Jazzathome 2018

Wout Gooris

Gooris studeerde klassiek en jazz, maar zijn actieradius gaat verder dan dat. Zo is hij ook actief als begeleider van zangeres Roselien (Tobbackx), zoekt hij het met Intercord ergens tussen pop en ambient soundscapes, en bewandelt hij met zijn eigen Trio ook niet meteen het pad van de klassieke pianojazz. Met bassist Nathan Wouters (van o.m. Sgt. Fuzzy en het kwartet van Ruben Machtelinckx) en drummer Stijn Cools (Pudding oO en een hele resem andere Granvat-projecten) heeft hij zich alleszins verzekerd van de steun van talenten die ook wel weg weten met een genre-overschrijdende aanpak. (Guy Peters, Enola)

piano
Wout Gooris speelt toetsen

Sam Joris

Sam Joris heeft Jazz gestudeerd aan Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hij is de zoon van de bekende trompettist Bert Joris.

Sam is leerkracht bij Pulhof Berchem.

trompet
Sam Joris speelt trompet op Jazzathome 2018
Sam Joris speelt trompet op Jazzathome 2018
Max vrij
20