09

Galerie M

Kanunnik De Deckerstraat 56, Mechelen

In 2013 heeft Galerie M een plaats gekregen in de Mechelse binnenstad.

Galerie M is gevestigd in een vroeg 19de eeuwse woning (1829) waar werken vanuit verschillende kunstdisciplines op een informele en toegankelijke manier aan de geïnteresseerde kunstliefhebber en kunstverzamelaar worden getoond en aangeboden in het 400 jaar oude zijpand dat aanleunt bij het klein begijnhof, hier ook een toegang heeft, én in verbinding staat met de woning via een binnentuin.

Galerie M heeft een ruim aanbod van hedendaagse, moderne schilderijen, glaskunst met de nadruk op constructivisme, etsen, aquarellen, beeldhouwwerken, lithografie, keramiek in symbiose met authentieke etnografische voorwerpen en beelden uit Afrika, Azië en Amerika .

Het thema van GALERIE M is moderne hedendaagse kunst samenbrengen met etnografie wat de perfecte match is.

In september loopt een tentoonstelling met werk van Paul Vernimme.

Meer hierover later op de website en de facebookpagina www.galeriem.be

Contact via gallerymarleendesmet@gmail.com

foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
foto galerie m
Genre
melodische cooljazz

Jazz Anchor

"Jazz Anchor is een duo van trombonist Manten Van Gils en gitarist Peter Verbraken. Zowel Peter als Manten hebben muziek gecomponeerd die in deze ongewone maar zeer smaakvolle combinatie van instrumenten past. De stijl heeft sterke invloeden van Philip Catherine, Chet Baker en komt zo in de zachtere, geraffineerdere contreien van de jazz terecht. De naam Jazz Anchor is gelinkt aan de stad Mechelen en haar brouwerij, Het Anker, maar ook aan de mogelijke samenwerking met bijkomende muzikanten, of de locaties waar we ons anker uitgooien. 

Kijk op hun website voor geluidsopnames.  De zwart foto's zijn van Jan Smets.

Jazz Anchor duo in Mechelen
Jazz Anchor duo poseert
Jazz Anchor duo
Jazz Anchor duo op Jazzathome 2018

Manten Van Gils

Geboortejaar
1980

Manten Van Gils is een freelance trombonist en componist. Als trombonist is hij voornamelijk actief in jazz, latin, bigband en pop. Als componist schrijft hij voor symfonisch orkest, bigband, strijkkwartet en jazz combo. 

Manten is stichter van de Quintessence Bigband en Jazz Anchor, zijn jazz-duo met gitarist Peter Verbraken en bedenker van Aminorella, de prinses uit de gelijknamige jazz opera (yet to come).

trombone
Manten Van Gils poseert

Peter Verbraken

Peter Verbraken werd geboren in Kassel, Duitsland, waar hij zijn diploma's voor klassieke gitaar, jazz gitaar, basgitaar, muziektheorie en arrangement behaalde.
Sind 1996 geeft hij les MIDI, jazz, bas en popgitaar aan het Koninklijk Conservatorium Gent. Hij werkt vooral als studiomuzikant, componist en arrangeur.
In 2005 nam hij een album op met Michel Legrand. Peter Verbraken tourde ondermeer met Caravelli in Japan en werkte mee aan de creatie van 'Scopa' (Wim Mertens).

gitaar
Peter Verbraken speelt gitaar
Max vrij
19