07

Charles en Claire Leclef

Guido Gezellelaan 49, Mechelen

De brouwerij Het Anker (Gouden Carolus) is een begrip in Mechelen en is al sinds 1872 in familiehanden. In 1991 had Charles Leclef (de vijfde generatie) de keuze om Brouwerij Het Anker stop te zetten of opnieuw op te bouwen. Hij ging voor de tweede optie en heeft er met veel passie en samen met een gedreven team voor gezorgd dat ze trots mogen zijn op waar ze momenteel staan. Ondertussen verwierf de brouwerij internationale bekendheid, wordt er naar meer dan 40 landen geëxporteerd en worden de bieren wereldwijd gelauwerd. Getuige hiervan de vele internationale prijzen en onderscheidingen die de brouwerij in ontvangst mocht nemen.

Charles en Claire verwelkomen U graag in hun historische woning.

Charles leclef staat voor zijn woning
Charles Leclef voor woning bovenaf bekeken
Genre
interpretaties van traditionals

Haven

Dit nieuwe kwartet brengt interpretaties van traditionals, tijdloze liedjes afkomstig uit diverse landen, religies en culturen.

Haven staat voor een ontmoetingsplaats van verscheidene nationaliteiten en culturen, een plaats waar men in vroegere tijden traditionals zong en speelde waardoor die van generatie op generatie werden doorgegeven.

Haven betekent ook: een toevluchtsoord, een rustpunt; een plek waar de muzikanten de luisteraars naartoe hopen te voeren.

 

groepsfoto Haven
haven op Jazzathome 2018

Erik Bogaerts

Geboortejaar
1981

Erik volgde zijn muziekopleiding aan het Conservatorium van Brussel waar hij les kreeg van o.a. John Ruocco, Jeroen Van Herzeele en Kris Defoort.

Erik is bandleider van Mephiti en Llop en speelt daarnaast ook als sideman bij Les Chroniques de l’Inutile van Benjamin Sauzereau en bij Book of Air: vvolk met o.a. Bert en Stijn Cools.

sax
Erik Bogaerts speelt sax
Erik Bogaerts speelt sax op Jazzathome 2018

Marijke Hellemans  

Geboortejaar
1987

Marijke studeerde aan het Conservatorium van Gent en het Lemmensinstituut bij Peter Hertmans, Pierre Van Dormael en Hans Van Oost.

Ze speelde gitaar bij diverse muziektheaterproducties (o.a. Braakland en fABULEUS) en is momenteel te horen bij Alfredo, Belcirque, Freedman en Zsa Zsa Zsu.

gitaar
Marijke Hellemans speelt gitaar
Marijke Hellemans speelt gitaar op Jazzathome 2018

Yannick Peeters

Geboortejaar
1981

Bassiste Yannick Peeters is een vaste waarde in de Belgische jazzscene.

Ze tourde recent met het project 22 Strings and a Piece of Wood met gitarist Jakob Bro en met de voorstelling Aubergine van de Amerikaanse vocaliste Claron McFadden.

Ze speelt verder nog bij Peter Jacquemain’s Fundament en bij Harvest Group o.l.v. gitarist Guillaume Vierset.

contrabas
Yannick Peeters speelt bas op Jazzathome 2018

Yves Peeters

Geboortejaar
1978

Yves speelde en nam op met talrijke bands en projecten.

Hij leidde diverse formaties onder zijn naam waarmee hij drie albums uitbracht op het W.E.R.F.-label.

Naast Haven kan je hem momenteel vooral aan het werk horen bij Kleptomatics, Harvest Group en Barnill Brothers.

drums
Yves Peeters speelt drums
Yves Peeters speelt drums op Jazzathome 2018
Max vrij
25