03

Dusk till Dawn

Onze Lieve Vrouwestraat 81, Mechelen

In deze herenwoning uit 1870, uitgebaat als gastenverblijf, gaan oud en nieuw hand in hand.

‘Dusk Till Dawn’ is een heerlijk gastenverblijf in het hart van Mechelen. In deze 19de eeuwse herenwoning zijn historische charme en eigentijds design harmonieus verweven. De klassiek voorgevel verbergt een interieur dat niets van zijn ‘grandeur’ verloren heeft. De marmeren inkomhal en de art nouveau muurschilderingen zetten onmiddellijk de toon.

voorgevel Dusk till Dawn
living Dusk till dawn
zittend publiek bij Dusk till Dawn Jazzathome 2018
trap en orgel Dusk till Dawn
Diederik Beele in Dusk till Dawn bij Jazzathome 2018
living Dusk till Dawn bij Jazzathome 2018
voordeur
Genre
jazz standards met eigen werk

Centerpiece

Een jarenlange samenwerking tussen zangeres Katrien Van Opstal (nu vervangen door Vanessa Matthijs) en saxofonist John Snauwaert resulteert in dit trio met gitarist Hendrik Braeckman.

Origineel nieuw werk staat naast frisse interpretaties van bekende standards die authentiek en intiem gebracht worden door drie ras muzikanten met een hart voor jazzmuziek.

De keuze van deze buitengewone bezetting en de manier waarop dit trio hier mee omgaat zorgen voor een unieke sound en een heerlijke luisterervaring.

Centerpiece

John Snauwaert

Een ruime blik en een artistieke ontdekkingsreiziger… kwaliteiten die je terug kan vinden bij saxofonist en componist John Snauwaert. Al is hij in de eerste plaats een jazzmusicus, Snauwaert blijft steeds op zoek gaan naar contacten met andere culturen: Petar Elmazof uit Bulgarije, Chergio de Susa uit Cuba en zijn landgenoot van de Buena Vista Club Pipo Fernandes, Emre Kuzuoglu uit Turkije, Mahbub Khan uit Indië… Hij deelde ook het podium met jazzgrootheden als Lowen Fulson, Isaac Hurley, Jacques Pelzer, Bob Mover…

Als componist en muzikant werkte hij voor de KVS, het Muziek Lod, De Werf, Victoria, De vieze gasten en circus Picolini en schreef hij ook muziek voor animatiefilms.

John Snauwaert is ook stichter van de meest theatrale fanfare van de Lage landen: Muziekmakerij Excelsior.

sax
saxofonist John Snauwaert

Vanessa Matthys

Vanessa studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel jazz-zang bij David Linx en aan het Conservatoire National Supérieur van Parijs  muziek en dans in trio, kwartet en combo. 

Ze had de gelegenheid om op te treden en cd-opnames te maken met oa. Bill Carrothers, Drew Gress, Riccardo Del Fra, Roger Vanha, Frank Deruytter, Bart Denolf, Jan De Haas, Luc Vanden Bosch, Serge Plume, Dominique Vantomme, Marc Matthys. 

In 2009 werkte ze mee aan een cd-opname met oa. Dré Pallemaerts en David Linx. In datzelfde jaar werd ze laureaat van de Dinant Jazz Competition.
In juni 2010 werkte de groep mee aan het hommage concert voor Pierre Van Dormael in het KVS, samen met oa. Aka Moon en David Linx.

In 2010 richtte ze haar eigen internationaal quartet op met Dominique Vantomme (piano), Werner Lauscher (contrabas) en Geert Roelofs (drums).

zang
profielfoto Vanessa Matthijs
Vanessa Matthijs zingt bij Dusk till Dawn op Jazzathome 2018

Hendrik Braeckman

Geboortejaar
1964

Hendrik Braeckman studeerde bij o.a. Paolo Radoni, Philip Catherine, Bert Joris en Peter Hertmans. Hij maakt deel uit van het Jan De Haas Quintet en speelde in het verleden al met o.a. Frank Vaganée, Jeroen Van Herzeele, Bart Defoort, Johan Verminnen en Het Muziek Lod. Hij onderricht gitaar en samenspel van 1985 tot 1993  aan de Jazz studio te Antwerpen en sinds 1993 geeft hij les aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, gitaar, ensemble en praktische harmonie aan de klassieke afdeling en aan de kunsthumaniora tevens te Antwerpen van 1993 tot 1996. Aan de muziekacademie van Brasschaat van 2005 tot 2010 en aan de Kunsthumaniora van Brussel van 2010 tot 2013.

gitaar
gitarist Hendrik Braeckman
Hendrik Braeckman speelt gitaar bij Dusk till Dawn op Jazzathome 2018
Max vrij
31