02

Genre
jazz, soul en latin music

Boogaleo Trio

In 2012 startte Boogaleo met een eerste concert in het voormalige Archief van Hombeek.

De groep werd opgericht op initiatief van de Mechelse jazzmuzikant Leo Teughels en brengt boogaloo, een unieke mix van jazz, soul en latin music.

In de regio Mechelen speelde de groep onder de naam Boogaleo Band met grotere bezetting (met Peter Verbraken, gitaar) op de Dijlefeesten, tijdens open deurdagen in Brouwerij Het Anker, op Jazz at Home 2012, op de Molenbergfeesten te Blaasveld. Nadien speelde Boogaleo Band verschillende concerten in Antwerpen, Liège, Thann (Frankrijk) ...

Boogaleo Trio
Boogaleo Band live on stage

Leo Teughels

Geboortejaar
1948

Leo is een Mechels jazzmuzikant, sinds vele jaren actief in verschillende muziekgroepen.

Na enkele jaren Big Band opteerde hij voor de kleine formatie, waar hij zich ontplooide tot solist op de saxen (soprano, alto, tenor en bariton), alsook op de dwarsfluit en op de chromatische harmonica. Naast het jazzpodium brengt hij sfeervolle live muziek voor allerlei feestelijke aangelegenheden : aperitiefconcerten, huwelijksfeesten, bedrijfsfeesten, recepties in feestzalen van restaurants en hotels … en dit met verschillende muzikanten, in duo, trio, kwartet, kwintet.

Op de Jazz at Home festivals te Mechelen trad Leo een tiental keren op met verschillende muzikale formaties, in verschillende genres : traditionele jazz, manouche jazz, bossa nova, latin jazz, soul, funk en boogaloo … Door regelmatig op te treden met muzikanten van een jongere generatie blijft Leo inspiratie vinden, ook op 70 jarige leeftijd.

Saxen (sopraan, alt, tenor, bariton)
dwarsfluit
chromatische harmonica
Leo Teughels speelt sax tijdens Jazzathome 2023
Leo Teughels speelt mondharmonica tijdens Jazzathome 2023

Brandon Saeyvoet

Brandon is meester in de Rechten, Diplomatie, Internationale Betrekkingen, Management en Toegepaste Economische Wetenschappen. Sinds 2015 heeft hij een eigen advocatenbureau in Antwerpen. Naast zijn dagtaken neemt hij toch nog de tijd om het Hammond orgel en de piano te bespelen. Hij haalt zijn inspiratie bij de legendarische Hammondspelers zoals Lonnie Smith, Jimmy Mc Griff, Jack Mc Duff en Jimmy Smith. Vandaar komt ook zijn voorliefde voor soul-jazz, funk en ska. Brandon speelde bij de Nederlandse Soul Snatchers en de Belgische Boogaleo Band. Bij formaties zonder bassist speelt hij de baspartij met de baspedalen van de Hammond.

Op piano speelt Brandon in verschillende jazzstijlen, met voorkeur voor latin, soul, acidjazz, Cubaanse muziek en boogaloo.

Hammond
Brandon Saeyvoet speelt Hammond tijdens Jazzathome 2023

Marc en Grete Goovaerts-Smekens

Sint-Jacobstraat 62, Mechelen

Dit unieke pand, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de dertiende eeuw werd in 1472 aangekocht door de schuttersgilde van de Kolveniers. Na de godsdienstoorlogen werd het in 1591 in ere hersteld. De huidige eigenaars hebben het historische gedeelte uitgebreid met een contrasterende en tevens monumentale nieuwbouw, waar de optredens zullen plaatsvinden, met zicht op de mooie stadstuin.

 

Zogenaamd "Kolveniershuis", huis en ingang aan het schiethof der kolveniersgilde. Traditioneel breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) door middel van muurankers gedateerd 1591.

Bak- en zandstenen dubbelhuis op zandstenen plint met rechts gedicht keldergat. Herstoken kruiskozijnen met onder meer vernieuwd materiaal op de begane grond. Oorspronkelijke kruiskozijnen onder dubbele ontlastingsboog op de bovenverdieping. Rechthoekig dakvenster met vernieuwde latei. Kleine rechthoekige deur voorzien van zandstenen negblokken en dito latei op consoles; bolkozijn als bovenlicht. Rij van onregelmatige zandstenen bollen (kanonballen?) tussen de bouwlagen en onder de steigergaten. Overhoekse muizentandfries onder de vernieuwde kroonlijst. (bron Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed)

voorgevel woning Goovaerts-Smekens
publiek in living bij Goovaerts-Smekens
publiek in living bij Goovaerts-Smekens
tuin bij Goovaerts-Smekens
keuken bij Goovaerts-Smekens
publiek in living bij Goovaerts-Smekens