Stark-Linnemann Quartet

Pictures at an Exhibition
Het Stark-Linnemann Quartet wil met haar nieuwe veelkleurige project Pictures at an Exhibition uiteenlopende publieksgroepen bereiken!
De Russische 19e eeuwse componist Modest Mussorgsky componeert het stuk voor piano solo in 1874, geïnspireerd door een tentoonstelling ter ere van het werk van zijn in 1873 gestorven vriend, Russisch architect, beeldhouwer en kunstschilder Viktor Hartmann. Na het ontstaan van Pictures zijn er in de decennia die volgen zoveel bewerkingen en orkestraties van het stuk gemaakt dat gerust kan worden gesproken van het meest bewerkte pianowerk aller tijden! Zo zijn er bewerkingen voor piano met strijkkwartet, harmonie- en fanfareorkesten, rockgroepen (Emerson, Lake & Palmer), synthesizers (de Japanse artiest Tomita) en nu ook een ware her-compositie in een Universal Crossover Music concept van het StarkLinnemann Quartet.
Ook bij de bewerking van Pictures at an Exhibition is Stark-Linnemann erin geslaagd haar brede muzikale opvatting ten volle te benutten. Het complete stuk is naar de 21e eeuw getransformeerd waarbij zeer veel muziekstijlen worden gebruikt. Volgens het credo van de band is iedere stijl welkom zolang het de bewerking ten goede komt. Hier en daar worden zelfs originele fragmenten gespeeld. In de “nieuwe versie” van deze uit 16 delen bestaande suite smelten stijlen als Samba, Rock, Swing en Hip Hop samen tot één geheel.
Niet uitsluitend liefhebbers van klassieke muziek of jazz muziek zullen nieuwsgierig zijn naar deze nieuwe bewerking van Pictures. Ook in de fanfare wereld en de rock scene is dit stuk niet onbekend. Juist door vele uiteenlopende muziekstijlen in haar bewerking te gebruiken hoopt Stark-Linnemann al deze muziekliefhebbers te bereiken.
Pictures at an Exhibition is in de bewerking van Stark-Linnemann een muzikale belevenis geworden waarbij Russische, Zuid en Noord Amerikaanse en Europese muziek samenkomen en de 19e en 21e eeuw elkaar griezelig dicht naderen!

StarkLinneman Quartet groepsfoto

Paul Stark

Geboortejaar
1967

Naast uitvoerend musicus is Paul Stark een uitstekend muziekdocent. Paul kan vertrouwen op ruim twintig jaar ervaring.
Hij geeft les in Oud-Beijerland, Willemstad en Middelharnis.

Paul is niet alleen werkzaam als privé pianodocent maar geeft ook met regelmaat workshops. Met name de workshops “improvisatie” voor muziek docenten klassieke muziek werden als zeer leerzaam ervaren!

De specialiteit van Pauls docentschap zit niet in zijn beheersing van één muziekstijl maar juist in de combinatie van stijlen. Hij geeft les in klassieke muziek, jazz, pop, Cubaanse muziek etc. Door goed te kijken naar de sterke punten en/of muzikale voorkeur van de leerling wordt de pianoles geheel op maat gegeven. De afgelopen jaren heeft Paul al menig leerling naar het Conservatorium begeleid!

piano
Paul Stark speelt piano in Jazzzolder

Maciej Domaradzki

Maciej begon op zijn 11e jaar met muzieklessen en haalde in 1992 zijn diploma als klassieke trompettist op een lokaal Muziek Lyceum. In die tijd volgde hij ook privé lessen jazz contrabas en een studie klassieke contrabas die hij in 1994 succesvol afgesloten heeft. 
In datzelfde jaar verhuisde Maciej naar Oostenrijk om zijn studie jazzcontrabas, basgitaar bij Wayne Darling en klassiek contrabas bij Ewald Zimmermann voort te zetten. Op het Rotterdams Conservatorium studeerde hij bij Marius Beets, Stefan Lievestro, Koos Serierse en Wim Essed.

Maciej is actief in de Nederlandse muziek scène in een aantal jazz-, tango-, wereldmuziek- en popgroepen en is sinds 2002 lid van Het Zeeuws Orkest. Hij werkte samen met o.a. Christiaan van Hemert (violist Rosenberg Trio ), Mark Murphy, Lee Harper, Eric Vloeimans, Gijs Hendrix, Ben van Gelder, Symfonica in Rosso... Hij speelde talloze concerten en tournees door Europa en de VS en is te horen op diverse cd’s.
Het album "As The Journey Begins" van het Sebastiaan van Bavel Trio, waarin Maciej de vaste bassist is, won in 2014 de prestigieuze Edison Award in categorie Jazz National.

bas
Maciej Domaradzki speelt bas