Natashia Kelly Group

Natashia Kelly brengt intrigerende hedendaagse jazz. Met haar stem geeft ze richting en kleur aan zelfgeschreven melodieën en teksten waarover live-electronics, een interactieve bas en een filmisch klinkende gitaar hun licht werpen. De Natashia Kelly Group speelt eigen composities van hun nieuw album The Uncanny dat op lovende reacties kan rekenen.

Een intrigerend pareltje. Met The Uncanny EP levert Natashia Kelly Group een pracht van een prestatie af. We zijn alvast erg geïntrigeerd door dit verhaal en zijn erg benieuwd naar nieuwe muziek en vooral ook wat dat live zoal oplevert.” PHILIPPE DE CLEEN, WRITTEN IN MUSIC.

In de versie van Dylans’ Ballad of a thin man schittert ze en klinkt als het nichtje van Laurie Anderson en Joanna Newsom. Een overtuigend debuut.” GEORGES TONLA BRIQUET, RIFRAF

Indrukwekkende intensiteit en wendbaarheid. Het is duidelijk dat het potentieel van deze zangeres en band enorm is” GUY PEETERS, ENOLA

 

Natashia Kelly Group

Natashia Kelly

Geboortejaar
1986

Natashia Kelly behaalde haar graad ‘master jazz singing’ in 2011 aan het Brussels conservatorium waar ze o.m. les kreeg van David Linx.

Aanvankelijk was ze als sidewoman actief in verschillende jazz projecten. Wanneer ze met bassiste Yannick Peeters een uniek duo vormt, komt haar zangcarrière pas goed op gang. In 2012 winnen ze de New Port Jazz Rally. “Intense, fascinating, powerful!” was de lovende commentaar van de jury.

De bezetting waarmee Natashia hier in Jazzathome zal staan, zal verrassend hedendaags klinken. Er wordt een computer als volwaardig instrument gehanteerd om soundscapes te creëren. Centraal staan de emotionele composities en teksten van Natashia. De zeggingskracht van haar stem, de verfijnde moderne sounds van Juan en de stuwende energie van Brice staan garant voor een intens, gedreven samenspel.

zang
Natashia Kelly  portretfoto zwartwit

Jan Ghesquière

Geboortejaar
1978

Jan Ghesquiere studeerde jazzgitaar aan het conservatorium van Antwerpen bij onder anderen Hendrik Braeckman en Martijn van Iterson.

Hij is als leerkracht verbonden aan de stedelijke academies van Roeselare en Sint-Niklaas.

Hij is muzikaal actief in ondermeer Sinister Sister (Zappaproject met Michel Hatzigeorgiou van AKA Moon en Lander Gyselinck), Altertape (experimenteel trio van drummer Jonathan Callens), The Boonx (popband rond Gentse songwriter Xavier Boone), Pieter Claus Quartet (band rond vibrafonist Pieter Claus) en Molten Penguin (drum 'n bass, hiphop grooves).

gitaar
Jan Ghesquière (gitaar) met Natashia Kelly
Jan Ghesquière speelt gitaar

Juan Parra Cancino

Geboortejaar
1979

Dr. Juan Parra is afkomstig van Chili en studeerde compositie aan de Katholieke Universiteit van Chili en Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag (NL) en neemt deel aan verschillende ensembles gerelateerd aan Guitar Craft (GC), een school opgericht door Robert Fripp. Hij regelmatig samen met muzikanten en kunstenaars als Brice Soniano, Richard Craig en KLANG. Juan is oprichter en actief lid van ‘The Electronic Hammer’ (een computer en percussie trio) en ‘Wiregriot’ (met zang en elektronica).

Zijn onderzoek richt zich op de uitvoeringspraktijk in computermuziek. Hij kreeg steun van het Prins Bernhard Cultuur Fonds. Hij is een Fellow in artistiek onderzoek bij Orpheus Instituut-centrum voor onderzoek in de muziek (ORCiM). Juan Parra C. draagt bij aan experimentele systemen in de muziek en artistieke projecten.

live electronics
Juan Parra Cancino  portretfoto

Raphael Malfliet

Geboortejaar
1990

Raphael Malfliet is een experimentele elektrische bassist en componist die woont in Antwerpen.

Raphael Malfliet werd geboren in Dendermonde  in 1990 en groeide op in Hamme. Hij begon te spelen op de basgitaar op zijn twaalfde. Hij studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen waar hij masterclasses volgde met Larry Grenadier, John Hébert, Anders Jormin, Ben Allison …

elektrische bas
Raphael Malfiet speelt basgitaar met strijkstok

hedendaagse alternatieve muziek met invloeden van jazz / electronica /zang/ singersongwriting.