Haven

Dit nieuwe kwartet brengt interpretaties van traditionals, tijdloze liedjes afkomstig uit diverse landen, religies en culturen.

Haven staat voor een ontmoetingsplaats van verscheidene nationaliteiten en culturen, een plaats waar men in vroegere tijden traditionals zong en speelde waardoor die van generatie op generatie werden doorgegeven.

Haven betekent ook: een toevluchtsoord, een rustpunt; een plek waar de muzikanten de luisteraars naartoe hopen te voeren.

 

Haven - zicht uit een raam

Erik Bogaerts

Geboortejaar
1981

Erik Bogaerts studeerde aan het Conservatorium van Brussel, waar hij les kreeg van o.a.: Kris Defoort, John Ruocco en Jeroen Van Herzeele.

Hij speelde met groepen en muzikanten als Jambangle, Bart Quartier, Symbion, LlopBorja, Nicolas Kummert, Kris Defoort, Karel Van Marcke, Bart De Nolf, Bart Maris etc.

Binnen het kader van zijn studie aan het Conservatorium werkte hij samen met studenten van de bekende dansschool P.A.R.T.S. Samen met Bert Dockx en Frederik Jacques improviseerde hij met danseres Loan Ha. Erik Bogaerts maakt ook muziektheater met Tarek Halaby en Moya Michael (Rosas), en met theatermaker Sam Bogaerts (de Bloedgroep).

sax
Erik Bogaerts speelt sax

Marijke Hellemans  

Geboortejaar
1987

Op negenjarige leeftijd begon Marijke Hellemans  met klassieke gitaar aan de academie van Heist-op-den-Berg.
Een concert van Philip Catherine openbaarde het bestaan van de elektrische gitaar.

Ze begon haar hogere ‘jazz’ studies aan het Lemmensinstituut waar ze les kreeg van Peter Hertmans en Pierre Van Dormael.
Na twee jaar verhuisde ze naar de School of Arts te Gent waar ze haar master diploma Pop en Jazz gitaar behaalde bij Hans Van Oost.

Ondertussen nam Marijke deel aan enkele masterclasses en workshops in Berlijn, Amsterdam en Perugia.
Ze studeerde ook één semester bij Franco Ceccanti in Livorno.

Marijke zorgde voor de muzikale ondersteuning van enkele muziektheaterproducties.
Verder is ze actief in verschillende pop, jazz en wereldmuziek formaties.

Ze geeft elektrische en klassieke gitaar aan de muziekschool van Gent, Menen en Heist-op-den-Berg.

gitaar
Marijke Hellemans speelt gitaar

Yannick Peeters

Geboortejaar
1981

Yannick Peeters begon haar muzikale scholing met klassieke piano maar voegde er na een aantal jaar ook contrabas aan toe. Haar eerste jazzstappen zette ze tijdens de jazzstages in Dworp, waar ze les kreeg van de italiaanse contrabassist Riccardo del Fra, Stefan Lievestro, Bas Cooijmans en Philippe Aerts.

Later studeerde ze jazz aan het concervatorium van Antwerpen bij  Piet Verbist en Gulli Gudmundsson. Daarnaast woonde ze diverse workshops bij onder leiding van o.a. Gary Peacock, Nicolas Thys, Jos Machtel, , Mark Murphy, Rob Madna, David Liebman. 

Yannick is te horen in diverse ensembles en met verschillende vaste waarden in de Belgische scene, o.a. met Kurt Van Herck, Dre Pallemaerts, Frank Vaganee, Christophe Erbstösser, Sara Meyer, Mimi Verderame, Bart Van Caenegem, Fre Desmyter, Yves Peeters, Steven Delannoye, Ewout Pierreux, ...

contrabas
Yannick Peeters speelt bas

Yves Peeters

Geboortejaar
1978

Yves begon te drummen op 14-jarige leeftijd en speelde aanvankelijk vooral rock en funk. Hij ontdekte jazz op zijn zeventiende en begon een jaar later met zijn studies jazz en lichte muziek aan het Lemmensinstituut in Leuven, waar hij in 2002 afstudeerde. Tijdens en na zijn opleiding volgde hij drumles bij o.a. Dré Pallemaerts, Billy Hart en Keith Copeland en nam hij deel aan verscheidene jazzstages in binnen- en buitenland.

Yves speelde samen met verscheidene grote namen uit de Belgische jazzscène: Laurent Blondiau, Bart Defoort, Kris Defoort, Jozef Dumoulin, Bert Joris, Steve Houben, Jacques Pirotton, Ben Sluijs, Nicolas Thys, Frank Vaganée, Hans Van Oost, Jack Van Poll, Erik Vermeulen, … . Hij was leider en co-leider van Walkin’ Tiptoe Quartet, Vansina/Peeters Quartet, Yves Peeters Quartet featuring Kris Defoort, en Le Petit Cirque.

Yves trad reeds regelmatig op in het buitenland. In 2003 speelde hij voor de Belgische ambassade in Berlijn met het Joachim Badenhorst Trio en in 2005 reisde hij naar New York om op te treden voor de Luxemburgse ambassade met het Marc Demuth Quartet. In 2004 toerde hij in Zuid-Afrika met Tutu Puoane Quartet, in 2004, 2005 en 2008 in Portugal met Marc Demuth Quartet featuring Sofia Ribeiro, van 2004 t/m 2007 jaarlijks in Duitsland met het Peer Baierlein Quartet, en in 2008 in Finland met aNoo. In 2009 was hij met Yves Peeters Group te gast op het Bamako Jazz Festival in Mali en in datzelfde jaar speelde hij met het Marc Demuth Quartet op het Jazz au Chellah festival in Rabat, Marokko en met Luz de Luna op het Baltic Guitar Festival in Vlinius, Litouwen.

Met zijn projecten Yves Peeters Group of als sideman bij  aNoo, Barbara Wiernik, Koen Nys Quintet, Luz de Luna, Peer Baierlein Quartet enz is hij recent begonnen met een nieuw quartet Haven. 

drums
Yves Peeters speelt drums