Centerpiece (John Snauwaert Trio)

Een jarenlange samenwerking tussen zangeres Katrien Van Opstal en saxofonist John Snauwaert resulteert in dit nieuwe trio met gitarist Hendrik Braeckman.

Origineel nieuw werk staat naast frisse interpretaties van bekende standards die authentiek en intiem gebracht worden door drie ras muzikanten met een hart voor jazzmuziek.

De keuze van deze buitengewone bezetting en de manier waarop dit trio hier mee omgaat zorgen voor een unieke sound en een heerlijke luisterervaring.

John Snauwaert Trio (Centerpiece)

John Snauwaert

Een ruime blik en een artistieke ontdekkingsreiziger… kwaliteiten die je terug kan vinden bij saxofonist en componist John Snauwaert. Al is hij in de eerste plaats een jazzmusicus, Snauwaert blijft steeds op zoek gaan naar contacten met andere culturen: Petar Elmazof uit Bulgarije, Chergio de Susa uit Cuba en zijn landgenoot van de Buena Vista Club Pipo Fernandes, Emre Kuzuoglu uit Turkije, Mahbub Khan uit Indië… Hij deelde ook het podium met jazzgrootheden als Lowen Fulson, Isaac Hurley, Jacques Pelzer, Bob Mover…

Als componist en muzikant werkte hij voor de KVS, het Muziek Lod, De Werf, Victoria, De vieze gasten en circus Picolini en schreef hij ook muziek voor animatiefilms.

John Snauwaert is ook stichter van de meest theatrale fanfare van de Lage landen: Muziekmakerij Excelsior.

sax
saxofonist John Snauwaert

Katrien Van Opstal

Katrien Van Opstal is afgestudeerd als Master in de Uitvoerende Muziek aan het Gentse Conservatorium waar ze de afdeling Jazz en Lichte Muziek volgde. Ze volgde er les bij zangeres Sofie en de Australische Kristen Cornwell alsook Pierre Vaiana, Marc Godfroid en Hans Van Oost.

De laatste jaren volgt ze de opleidingen van de Estill Voice Training Method.

Optreden is haar belangrijkste bezigheid. Zo is ze onder andere op het podium te vinden met het John Snauwaert Trio, The Triplettes & The Boogie Woogie Bugle Boys, haar eigen Quartet, the Saint Michael Big Band en binnenkort ook met de Getz/Gilberto Tribute Band.

Katrien geeft lessen zang (jazz en lichte muziek) aan de academies van Waregem en Zottegem. Ze is ook gastdocente op de jazz-& pop-zomerstage van Jeugd en Muziek Antwerpen, te Dworp. Ze behaalde in 2015 haar Certificate of Figure Proficiency van de Estil Voice Training Method. Ze volgde ook diverse opleidingen in o.a. Complete Vocal Technique, Linklater-therapie, klankgeoriënteerd zingen, Alexandertechniek,... . In maart 2015 mocht ze via een beurs van SMART.BE een opleiding volgen aan het UNT (University of North Texas) bij o.a. Justin Binek, Jennifer Barnes en Rosanna Eckert.

Aan de Artesis Hogeschool Antwerpen was Katrien onderzoeksmedewerkster tot 2012. Samen met Leon L'Hoest voerde ze een onderzoek naar Belgische Jazz uit het Interbellum. Reeds drie artikels verschenen in het tijdschrift "Jazzmozaïek". 

zang
zangeres Katrien Van Opstal te midden van haar muzikanten

Hendrik Braeckman

Geboortejaar
1964

Hendrik Braeckman studeerde bij o.a. Paolo Radoni, Philip Catherine, Bert Joris en Peter Hertmans. Hij maakt deel uit van het Jan De Haas Quintet en speelde in het verleden al met o.a. Frank Vaganée, Jeroen Van Herzeele, Bart Defoort, Johan Verminnen en Het Muziek Lod. Hij onderricht gitaar en samenspel van 1985 tot 1993  aan de Jazz studio te Antwerpen en sinds 1993 geeft hij les aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, gitaar, ensemble en praktische harmonie aan de klassieke afdeling en aan de kunsthumaniora tevens te Antwerpen van 1993 tot 1996. Aan de muziekacademie van Brasschaat van 2005 tot 2010 en aan de Kunsthumaniora van Brussel van 2010 tot 2013.

gitaar
gitarist Hendrik Braeckman